Тази година фестивалът B'estfest (който се провежда на езерото Пасареа - съвсем близо до Букурещ) ще е в дните между 6 - 8 юли, а сред бандите, които ще чуем са PULP, GARBAGE, ROYKSOPP, BOOKA SHADE, Kreator, Dope D.O.D, Selah Sue, Andy C и Stanton Warriors.

Сцените на фестивала са 3.
Основната и второстепенната сцена предлагат на публиката съчетание от алтернативна, инди, поп-рок и фюжън музика. Тази година ще видим култовите брит-поп легенди Pulp, алтернативните и пост-гръндж икони Garbage (които имат чисто нов албум - "Not Your Kind of People" от май 2012г.), Selah Sue – реге-соул феномена от Белгия, Caro Emerald – един от завоевателите на топ позициите в чартовете през последните години. Още акустичният поп певец и композитор Milow, drum’n’bass британците The Qemists, Skindred – раздаващи се в неподправен микс от метъл, хип-хоп и реге.

Част от лайн-ъпа са и Dope DOD – холандска експериментална хип-хоп група, спечелила си страхопочитанието на банди от класата на Limp Bizkit и Korn. Не на последно място може да ви е интерсно да гледате веселяшката джипси пънк хайка Mala Vita.

Освен това ще имаме честта да видим шоуто на норвежкото дуо Röyksopp, които освен приятни парчета, предлагат и изпълнения с ексцентрични костюми и грим. Докато норвежците се изявяват на основната сцена на B’ESTFEST на 7 юли, немският тандем Booka Shade ще е хедлайнер на втората по големина сцена на фестивала.

Тази година Dance Arena e комбинация от breakbeat, drum’n’bass, dubstep, electro и house музиката. Част от имената тук са drum’n’bass пионера Andy C, breakbeat дуото Stanton Warriors и dubstep откритието Modestep. Младият dubstep продуцент от UK Trolley Snatcha ще се присъедини към тях.

Има и сцена, наречена Aftershock, която е арената за рок, пънк, хардкор и метъл. На нея ще се изявяват Kreator - едни от най-добрите траш-металисти в Европа, Moonspell – португалците, които умело съчетават готик с death, doom или black метъл елементи. Част от шоуто на Aftershock ще бъдат и кралете на death метъла Obituary, а също екстремните Meshuggah, както и Tristania – норвежките посланици на готик метъла.  Aftershock ще представи изгряващи звезди като Pipes and Pints от Чехия, Regardless of Me от Италия и Turbo от Унгария, както и българите Last Hope.

Други две сцени на таз-годишния B’ESTFEST SUMMER CAMP са Blazing Vibez Stage и Groove On Stage. Blazing Vibes е ориентирана изцяло към феновете на Reggae, Roots & Dancehall музиката. Groove On Stage се фокусира върху lounge и broken beat.

В осмоъгълната зона, в която тази сцена ще е разположена, ще има и кът за релакс за феновете, чаровни бутици, предлагащи на посетителите винтидж мода и ръчно изработени предмети и бижута, както и разнообразни уъркшопове.

И за финал - офертата на фестивала - ако си закупите тридневен билет, получавате един безплатен.