На 15 юли най-влиятелната електронна група в света – The Prodigy – ще излезе на сцената на най-добрия средноголям европейски фестивал – Sea Dance Festival на плажа Яз в Черна гора, за да открие втората част на ЕXIT Adventure 2015.

 

С премиерното за Балканите шоу групата ще представи следващия си албум „The Day Is My Enemy”. Sea Dance Festival е част от поредица фестивали по цял свят, които мениджмънтът на бандата е селектирал за специалната промоция – сред тях са британските гиганти T in the Park и Isle of Wight, германските Rock Am Ring и Rock Im Park, австралийския Future Music, белгийския Rock Werchter, испанския Benicassim и други.

 

Новият албум на Prodigy излиза на 30 март. Той следва суперуспешния последен „Invaders Must Die”, който за четвърти път качи бандата до първите места в британските и световни класации. Кариерата на групата продължава вече четвърт век, с 25 милиона продадени албума и феноменални представяния на живо, които са неразделна част и от 15-годишната история на EXIT Festival, където групата постави рекорд за посещаемост с над 40 000 фена пред Main Stage през 2013-а.

 

The Prodigy сa Liam Howlett, Keith Flint и Maxim, които излизат на сцена с китаристи, барабанисти и много други музиканти за своите представяния на живо. Дебютният им сингъл „Charly” достига третата позиция в класациите по продажби на Острова, а дебютният им албум „Experience” влиза в челната десетка в годината си. Тяхната легенда започва да се пише с един от най-важните албуми на миналия век – „Music for the Jilted Generation”, с който израстват няколко поколения, благодарение на хитове като „Voodoo People”, „No Good”, „Their Law”, „One Love” и „Poison”.

 

Последвалият „The Fat of the Land” пробива на американския пазар и заковава първото място по продажби във Великобритания, благодарение на синглите „Firestarter”, „Diesel Power” и „Smack My Bitch Up”, допълнен от скандален видеоклип.

 

Последните им два албума – „Always Outnumbered, Never Outgunned” и „Invaders Must Die” са глобални хитове. Това вдъхновява групата да създаде собствения Warriors Dance Festival в Япония и Milton Keynes Bowl във Великобритания, посетен от 70 000 фена и овековечени заедно в DVD-то „World’s on Fire”. По-късно две издания на Warriors Dance се провеждат в Сърбия, а на афтърпартито музика пуска Skrillex, докато Liam, Keith и Maxim се забавляват с фенове от цял свят. Историята продължава да се пише, а Sea Dance Festival определено ще е важна глава от нея!

 

След първата вечер на фестивала ще се изявяват още поредица от световни звезди, сред които Rudimental (DJ Set), Sigma и Wilkinson, балканските машини Dubioza Kolektiv, както и хит мейкърите Pillowtalk, Soul Clap, Star Slinger, TCTS, Sigma, Wilkinson, Nick Monaco, Bondax и FKJ Live.

 

Това лято EXIT приключението започва в Нови Сад на 9 юли и ще продължи повече от 10 дена, за да приключи на великолепния плаж Яз в Черна Гора на 18 юли. EXIT отбелязва своето 15-годишно издание в Петроварадинската крепост, а новият Sea Dance празнува първата си награда за Най-добър средноголям фестивал в Европа. EXIT Adventure 2015 вече е на хоризонта с изпълнители като Faithless, Motorhead, Hardwell, Chris Liebing, Adam Beyer, Eagles of Death Metal, Octave One и още много други.