Пътешествието в страната на дърветата” е от носителя на Нобелова награда за литература 2008г. – Жан-Мари Гюстав льо Клезио. Тя е подходяща за деца над 9-годишна възраст, но както и повечето добри истории, предназначени за малки читатели, книгата е интересна и за възрастните. Приключенията на едно малко момченце, което скучае и мечтае за пътешествия, ще ни срещне с няколко много любопитни героя, от които заедно с него в крайна сметка, научаваме повече за себе си. „Пътешествието в страната на дърветата” е красива приказка, която ни потапя с лекота в детския свят, от който можем да научим много – стига, разбира се, да пожелаем. Цена: 7 лв.

Второто ни предложение е ново издание на две от най-прочутите пиеси на двукратния носител на „Пулицър” Тенеси Уилямс – „Стъклената менажерия” и „Трамвай желание”. Историите, които Тенеси разказва, описват живота в среда на нетолерантност и онези трагедии, белязали самия него – шизофренията, опиатите, алкохола и хомосексуалността. Пиесите са сред онези четива, които не бива да се пропускат. Цена: 15 лв.

Третата книга е от една българска авторка и всъщност е преиздание. Романът се казва „Сабазий”, а името на писателката е Кристина Димитрова. В нея, пречупен през два мита – за Сабазий и за Орфей, романът се вглежда в България през последното десетилетие, за да проследи как хаосът за едни се оказва ред за други. Как историята се повтаря. Как предисторичните притчи за любов, страх, мисия, приятелство и смърт намират начин да шепнат на днешния ни език. Цена: 12 лв.

От ИК „Колибри”