Вече ви дадохме няколко предложения за интересни филми, които можете да гледате, докато похапвате пуканки в избран от вас киносалон през някой от следващите три дни. Но няма да е хубаво ако пропуснем една премиера за 5 ноември (петък), а именно - „Нечестна игра”.

Тази лента е вдъхновена от реалния живот на ЦРУ агентката Валери Плейм (Наоми Уотс), чието прикритие бива изобличено публично от Белия дом, с цел да бъде компрометиран съпругът й - посланик. Агресивната анти-терористична политика на правителството включва явни лъжи и героят на Шон Пен - Джо Уилсън написва статия за „Ню Йорк Таймс”, която предизвиква сериозен обществен дебат и разклаща вярата в настоящата власт. Оттам-нататък нещата се заплитат и останалото… е в CNN.

Филмът всъщност е добре заснет, историята е грабваща и ако сте фенове на заплетените политически игри, включващи решения, засягащи милиони, но облагодетелстващи малцина – това е вашият филм.

Ако обаче сте киномани – няма да останете особено впечатлени. Защото да, този филм вече сте го гледали. С други актьори, разбира се и не с този конкретен режисьор (в случая името на „шефа” е Дъг Лаймън, вероятно го помните с творението му „Самоличността на Борн” или пък с „Мистър и Мисис Смит”).

В „Нечестна игра” не липсва типичният американски патос, знамето на САЩ се развява тук-таме (почти незабележимо), а идеята за свободната, демократична държава и прочее презокеански надъхваници, за пореден път са двигател за основните действия на героите. Нещо, което ние намираме за изтъркано още след излизането на „Рамбо” 1, 2, 3, може би 4, да кажем и 5, но след 6… не искаме и да ги знаем. На вас обаче може и да ви се хареса. Особено като се има предвид играта на един от най-секси мъжете в Холивуд - Шон Пен (който винаги е невероятен).

Опитайте сами. На нас силните женски характери ни харесват. Особено в комбинация с Шон Пен.