Днес, неделя (26 август) e последното за тази година издание на летния фестивал на открито „София диша”.

Мястото този път е столичното Ларго, а темата на седмицата е „Песента на танца”. Както мотото подсказва, площад „Независимост” ще приюти танцьори и музиканти, които ще изнесат своите мини-спектакли, за да закрият подобаващо фестивала.

И все пак какво ще има там:

Традиционно за „София диша” посетителите на последното издание на фестивала ще бъдат не просто зрители, но и участници в неделята на изкуствата. Всички ще могат да се потопят в типичната на Буенос Айрес традиционна улична милонга (танго парти), като потанцуват с Tango.bg. За почитателите на отдавна набиращия популярност суинг ще се погрижат Fresh Swing Dance и джаз певицата Невен Петрова & The Blue Kites. Те ще ни върнат в 30-те години на миналия век с много суинг танци и музика на живо.

„Танцово изкуство – Илиев” ще организират танцова акция, съвременен танц и/или хип-хоп и/или характерен танц с партньорски организации.

Меломаните ще могат да послушат и да пеят заедно с бардовете от Точка БГ, които ще представят концепцията си за „нови градски песни”.

Alice and Wonderband, които залагат на изпълнения с допирни точки в джаз, поп, соул и фънк звученето, ще бъдат друг музикален акцент в неделя. Voice Academy, единствената по рода си музикална школа у нас, в чието жури са Белослава и Орлин Павлов, също могат да бъдат видени на „София диша”.На Ларгото ще се изявят и One Soul - новосъздадена дъб и реге българска група.

За всички, които имат талантливи деца - фестивалът дава чудесна възможност за творческо развитие в музикалната сфера. Детски арт център „Приказка” ще проведе на площад „Независимост” първи кръг на кастинг за деца между 5 и 10 години. Победителите ще могат да се обучават от екипа на музикалния педагог и композитор Петър Льондев.

И въобще, закриването на „София диша” ще бъде много музикално, танцувално и ще си заслужава, обещават организаторите. Разходете се и проверете сами, ако не вярвате.