.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Поезия в таксито през ноември

Евгений Милов | преди 1 година
TaxiMeREADS
TaxiMeREADS кампанията на TaxiMe и “Аз чета” продължава по случай Деня на народните будители!

Клиентите на TaxiMe ще могат да си припомнят възрожденския плам на Ботевите и Вазовите стихотворения, докато пътуват – по случай Деня на народните будители популярната мобилна услуга продължава инициативата TaxiMeREADS в партньорство с “Аз чета”.

През ноември пътниците в подбрани таксиметрови коли в София ще имат възможността да прочетат отново героичните стихове на Ботев и Вазов, с които са отраснали. Повече от век след Възраждането, народът ни отново има нужда от пробуждане. Какъв по-добър пример за това от стиховете на най-личните ни възрожденски поети?

Честит Ден на народните будители!Денят на народните будители е празник на големите българи - нека събуди здрав смисъл за съществуване и интерес към дейците на нашето миналото!

“Наскоро моя близка ме вдъхнови спонтанно да рецитирам по спомен стихове от “Епопея на забравените”. Това ме разпали да препрочета отново поезията на Вазов и Ботев, която много харесвам. През ноември тази възможност ще имат и хиляди хора, които пътуват с TaxiMe”, сподели Христо Чернев, изпълнителен директор на компанията. 

“През последните няколко години сякаш има опит за подмяна на разбирането за патриотизъм у цялото ни общество. Затова и връщането на TaxiMeREADS към класическата българска поезия ще ни помогне да си спомним за истинските патриоти – будителите, които наистина са обичали страната си и са го показвали с всеки свой ред”, допълва Александър Кръстев, създател на най-големия сайт за книги и четене у нас “Аз чета”.

Чествания за Деня на народните будителиНа днешния ден тържествените чествания ще започнат с церемония по издигане на националния флаг пред Президентството

TaxiMeREADS е селекция от стойностни произведения, които TaxiMe представя или припомня на клиентите на услугата си. Инициативата стартира в началото на октомври, като целта й е да популяризира качествената литература и подпомага духовното израстване.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?