Има песни и изпълнители, пред които времето е безсилно

На 8 септември 1932 година в Уинчестър, щата Вирджиния, се ражда Вирджиния Патерсън Хенсли, известна на света като Патси Клайн – царицата на кънтри музиката. Нейната непомръкваща звезда изгрява още на 13 години. Малката Хенсли е призната и аплодирана като дете-чудо подобно на предшественичките си Шърли Темпъл и Джуди Гарланд.

За съжаление, както много обичани и велики артисти,

и тя си отива от живота твърде рано. Загива едва на 30 години при трагична самолетна катастрофа, когато е на върха на славата си. Но Патси Клайн и нейният въздействащ, плътен и прочувствен глас оставят дълбока и незаличима следа в историята на музиката.

Песните й, сред които

"Walkin' After Midnight", "I Fall to Pieces", "Always", "She's Got You", "Sweet Dreams"... са любими на поколения меломани и продължават да бъдат слушани от милионите й почитатели по цял свят. Сред тях е и написаната от Уили Нелсън, пропита с влудяващо нежната си и безумно красива мелодика – "Crazy”.

Всичките й изпълнения остават хитове завинаги. Те ще продължават да звучат, да вълнуват и живеят в душите ни, както и Патси – в нашите сърца.