Двама от най-успешните млади свободни музикални артисти в България – Митко Петров и DIA се обединяват в първи дует!

"Всеки бърза напред,
а всъщност тръгва назад
и загубва се пак в мисли неверни…
Всичко ни е наред когато няма нищо в ред -
това ли е връх на мечтите!?
" - пее Митко.

А DIA отвръща с...

"Едно лудо младо се во мене гледа,
се во мене гледа и ми намигнува.
И аз му викам, него гледам, изгорех за тебе!
И аз му викам, него гледам, люби ме, сакай ме!"

#21 е посветено на живота на 21-годишните хора в 21-и век. Ражда се, когато Митко навършва 21 години - "Само за една вечер седнах и описах как се чувствам в това време, в което "всеки бърза напред, а всъщност тръгва назад" и "всичко ни е наред когато няма нищо в ред" - спомня си той.

Текстът поставя въпросите и доколко младите хора са свободни да обичат, творят и работят без да им се налагат рамки. Именно любовта е мотивът, с който се включва авторският фолклорен припев на DIA. "Вдъхнових се от старите народни любовни песни, в които са показани чувствата в най-чистия им вид. Например изразът "лудо-младо" съдържа енергията и кипежа на живота и младостта, стремежа да бъдеш различен!" - споделя DIA.

Снимка: Press office

В крак с новото време е и специфичната структура на #21 – извън класическата песенна форма – с постоянно развитие и без инструментални паузи.

"Искахме да разкажем история, която изисква внимателно и многократно слушане – за консуматорското общество, бързата информация, стреса пред многобройните избори" - уточняват Митко и DIA.