Познавам Магдалена Абаджиева (която за мен е просто Маги) - авторката на стихосбирката "Отново" от 15 години. Първото, което ще ви направи впечатление, когато я срещнете, е мелодиката на гласа й – спокойна, тиха, с точното ударение, когато нещо я впечатлява.

Пазя си едно нейно стихотворение от студентските години. Къде го е писала, кога и защо това листче е у мен – не зная.

Вървя…
Върхът пред мен блести в петна.
По покривите снежна пелена.

Спирам да вървя.
Загубих те желание.

Много се радвам, че Маги не е изгубила желанието си да пише стихове през всичките тези години и благодарение на това на пазара вече е първата й електронна книга. Носи заглавието „Отново” и е много специална. Всички средства от продажбата на стихосбирката ще бъдат дарени на болните от тежкото рядко заболяване Булозна eпидермолиза. От него страда и нейната сестра, която Магдалена много обича.

Защо го прави ли? Защото словото е най-съкровеното и скъпо, което Маги има. С книгата си тя се надява да помогна поне малко, защото до този момент държавата не поема дори стотинка от лечение на болните от това рядко заболяване. Повече за него можете да научите от сайта на сдружение „ДЕБРА България”.

"Ще бъда щастлива, ако в моите стихове откриете своите трепети и надежди. Ако те ви дарят с вдъхновение и обич. Ако те ви направят по-добри."

За книгата „Отново” проф. Донка Александрова пише:
„Магдалена Абаджиева ни е поднесла букет от благоуханни горски теменуги, щрих върху платното божие, откриваща нови ярки светове чрез светлината на Любовта. За себе си казва, че е „бледа пеперуда”, кръжаща над тетрадката. Наистина звънът от нейните думи е тропот златен, който достига до ушите на чувствителните души, за които поезията е необходима като въздуха. Да й подарим сърцата си – тя заслужава нашата обич! Защото е искрена и талантлива!”

Любовта ми е жива.
Като дъх на трева.
Като утрин е синя.
Като нощ е добра.

Любовта ми е тайна.
Като цвете в трева.
Като песен омайна.
Като скрита следа.

Любовта ми витае.
Като грам кислород.
Аз я вдишвам отново.
Любовта е живот.

Книгата се продава в онлайн книжарницата за електронни книги и списанияза - biblio.bg. Цена 6 лв.