Ритмичното събитие ще се случи на 8 ноември от 22:00 часа, мястото е Sofia Live Club.

Както самите музиканти споделят: „Много сме щастливи, че работим по албума с „Клиниката“. Искахме да намерим по-модерен звук и в същото време да пренесем специфичната атмосфера, която създаваме по време на лайв. Благодарение на тях го постигнахме.“

  „От плът и фънк“ съдържа 14 парчета истински и неподправен фънк. Всички тях ще можете да чуете на концерта им, а повечето ще бъдат изпълнени пред публика за първи път. 

"Southwick" са изпекли част от албума в студио „Пекарната“, а другата половина от парчетата са записани в Headline. „От плът и фънк“ е миксиран и мастериран от Тони Рикев (Wah Tony) и Илин Гривишки (DJ Ilko).

Отговорни за добрия звук на фънк машината Southwick са:

Божидар "TromBobby" Василев – тромбон, вокали
Денис Попстоев – алт саксофон
Михаил Филипов – клавишни
Волен "VoLion" Милчев – вокали
Деян Илиев – барабани
Симеон Петрунов – бас китара
Александър Славчев - китара

След като посланиците на модерния фънк спечелиха феновете на всички големи фестивали и добри събития в България, на 8 ноември те ще предложат на публиката в клуба резултата от своя творчески, фънки поглед към света на музиката, смесвайки удоволствието от качествения звук и истинското забавление.

 Всички фенове, които купят билет за концерта предварително ще получат като подарък „От плът и фънк“ в клуба на 8 ноември. Останалите ще могат да го получат на специална цена от 10 лв. само във вечерта на събитието.
Цените на билетите са 10 лв. на предварителна продажба и 12 лв. на място в деня на концерта.