Двама майстори на китайската проза и две от техните произведения, специално написани за малките любознателни читатели:

„Необикновена принцеса”

Малката Сиси е сладко момиче, на което на пръв поглед нищо не му липсва. Родителите й, дали й името Принцеса, я обичат от все сърце, а милият и нежен нрав на момичето отговаря напълно на рожденото й име. Но един ден двамата загиват при автомобилна катастрофа. Сиси заживява в дома на злата първа съпруга на баща си, която се отнася към нея като с прислужница.

Единствената утеха на детето е говорещото мече Йоми. То е винаги край нея, придружавайки я във всичките й приключения. А един мистериозен градинар пази тайна, която ще преобърне живота й... Ще намери ли Сиси дом, където може да бъде отново щастлива? Това ще ви разкрие „Необикновена принцеса” на У Мей Чън.

Автор на над 70 книги за деца, някои от които са абсолютни бестселъри в Китай, У Мей Чън е печелила множество престижни награди, включително за най-добър детски автор и за най-добра детска книга. Творбите й отразяват живота на съвременните деца в модерен Китай – отворени към света оптимисти, които с вродената си дързост могат да се адаптират към всякакви промени. Книгата й „Необикновена принцеса“ не прави изключение – тя е очарователна съвременна приказка за едно необикновено дете.

цена 12,90 лева

„Жертва”

Флейм, красив червен чакал, живее в пещера в планините. Един ден кръвожадна вълчица напада нейното леговище и убива малките й, разрушавайки семейното й щастие. Когато Флейм открива вълчицата, тя умира от ранните си в човешки капан. Чакалът изяжда едното от вълчетата й за отмъщение – а другото... осиновява. Флейм и Суити заживяват като майка и дъщеря, ловуват заедно, бранят се от враговете си и се топлят една в друга. Но могат ли наистина чакал и вълк да живеят в разбирателство? Ще научите от романа „Жертва” на Шън Шъ Си.

„Жертва” е класическа история за дивия живот от писателя, известен в Китай като Краля на анималистичната проза. Това е разказ за най-силните инстинкти и най-жестоките закони в света на животните – една наглед обикновена история, изпълнена с много мъдрост. Авторът е роден в Шанхай през 1952 година. През Културната революция, когато множество млади китайци от големите градове са изпратени в провинциални райони, шестнайсетгодишният Шън решава да отиде в Хишуангбана, тропически регион в Югозападен Китай. Там той прекарва повече от петнайсет години. Учи се да лови риба, да строи къщи, да оре ниви и да работи на оризищата. Живее близо до природата и изучава света на животните. Постепенно Шън започва да пише разкази. Днес е автор на повече от двадесет книги за деца, много от тях посветени на животни. Творбите му са спечелили множество награди.
цена 12,90 лева

По книжарниците от от 26 март 2012. Егмонт България