Новата книга на „Егмонт България” „Хартиени градове” от Джон Грийн (на книжния пазар от 21 октомври) обикаля на книжно онлайн турне.

Втората спирка сме ние и с радост и за първи път пред българската публика ви представяме героите от романа:

Куентин „Кю” Якобсен е главният герой в историята. Той си пада по съседката си Марго, откакто двамата са деца. Постепенно чувствата му прерастват в нещо повече и преди да се усети Кю осъзнава, че е влюбен в Марго. С развитието на историята той върви по следи, които според него изчезналата внезапно Марго е оставали за него, за да я открие. Вманиачава се в идеята да я намери и всяка негова мисъл е свързана с нея.

Марго Рот Шпигелман – Марго е Хартиено момиче по собствените си думи, което бяга от дома и по чиито следи се впуска приятелят й от детинство Кю. Тя планира приключения в малка черна тетрадка, което според нея е по забавната част от действителното преживяване на приключенията. Преди да изчезне, Марго е сред най-популярните деца в гимназията и техен лидер. А това се дължи на умението й да се превръща в това, което хората биха искали да видят.

Маркъс „Рейдар” Линкълн – Един от най-добрите приятели на Кю. В романа той непрекъснато редактира страници на уебсайт, много близък до Уикипедия. Куентин и Бен му измислят прякора, по подобие на герой от филма „Военнополева болница”. Родителите му притежават най-внушителната колекция черни фигурки на Дядо Коледа. Участва в училищна банда. Помага на Куентин в търсенето на Марго.

 

Лейси Пембъртън – Тя е приятелка на Марго от детската градина, въпреки че Марго чувства, че Лейси често е твърде критична към нея. Във втората част на романа Лейси също се включва в търсенето на Марго и тръгва с Кю по следите на Марго.

Бен Старлинг – Добър приятел на Куентин. Участва в училищната група и е вманиачен на тема училищни балове. Той също се присъединява към Куентин в търсенето на Марго и междувременно с Лейси стават гаджета.
 

--------


Ако искате да спечелите екземпляр от романа, можете да го направите, като отговоите на въпроса "С кого от героите бихте искали да се срещнете и защо?" като коментар под тази статия. Крайният срок за участие е 21 октомври. Един печеливш, изтеглен с жребий, ще получи "Хартиени градове"!

Успех!

Късмет извади:

veronika71

Нека очаква имейл от нас!


Повече за онлайн турнето >>>