"Нещо назаем" е филм за тънка граница между любовта и приятелството. Намирането й може да създаде сериозни проблеми, ненамирането й – още по-сериозни.

Чудели ли сте се на колко години животът ви трябва да е подреден, а вие да сте доволни от тази подредба?

С наближаването на партито за 30-годишнината си Рейчъл Уайт (Дженифър Гудуин) не може да избяга от чувството, че животът й не се е развил така, както винаги е искала. Да, тя има добра работа в манхатънска адвокатска кантора, но безбройните часове в офиса и тираничният й шеф я изтощават до предел. Успоредно с това е длъжна да наблюдава щастливата лична развръзка в живота на най-добрата си приятелка Дарси (Кейт Хъдсън). Тя е сгодена, а това напомня на Рейчъл още повече колко е самотна. Една сутрин Рейчъл се събужда до Декс (Колин Егълсфийлд), годеника на Дарси. И двамата съгрешили са ужасени от факта, че това се е случило. Колкото повече наближава сватбата на Дарси и Декс обаче, толкова повече Рейчъл се замисля дали Дарси й е скъпа приятелка.

Филмът е по романа „Нещо назаем” на Емили Грифин, с участието на Кейт Хъдсън, Дженифър Гудуин, Джон Красински, Колин Егълсфийлд и други. По кината от 13 май.