Модата е властен диктатор, един цял свят, в който се коват правила, закони, а за спазването им следят безкомпромисни крале и кралици . И ако дизайнерите създават линии, по които съблазнените от блясъка да вървят,  то това кои от тях си заслужават да бъдат следвани, е в ръцете на по-висши инстанции. Една от тях е главната редакторка на модната библия Vogue, иконата в земята на модата - Ана Уинтур (спомняте си нейния филмов прототип, изигран от Мерил Стрийп в "Дяволът носи Прада").

„Септемврийският брой” (част от програмата на филмовия фестивал So Independent) повдига завесата на един свят, който отвън изглежда доста по-различен от това, което всъщност представлява.

Както казват „в модата септември е януари”, затова есенният брой на Vogue е очакван с огромно нетърпение от милиони почитатели, а напрежението върху създателите му е меко казано, жестоко.

Как тежащият близо 2 килограма септемврийски брой от 2007-а е създаден? Какви са наистина хората, стоящи зад него, колко труд, време, нерви и усилия им е коствало? И как вечното противопоставяне между арт директора Грейс Кодингтън и Уинтур, всъщност „ражда” гениален продукт…

Всичко това – тази вечер (10.11. - сряда) от 19:00 часа в Синеплекс (CCS).

Трейлърът на филма може да видите тук.