Имената, които ще видим на Spirit of Burgas малко по малко стават ясни, и след обявените Korn, Busta Rhymes, Tinie Tempah и Chase&Status, сега е време да аплодираме гостуването на Ms. Dynamite.

Зад предизвикателния никнейм  стои 30-годишната Niomi Arleen McLean-Daley от Великобритания, многократна носителка на награди за R&B, хип-хоп и рап. С баща от Ямайка, Ms. Dynamite израства в Северен Лондон в лоното на реге и хип-хоп културата. Като малка иска да стане учител и социален работник, но най-голямата й мечта е музиката.

Ms. Dynamite стартира музикалната си кариера с името Lady Dynamite. Нейният глас за първи път прозвучава в ъндерграунд трака “Booo!”, който буквално се изтърква от въртене по всички лондонски непопулярни радия. По-късно Ричард Форбс a.k.a. DJ Sticky я открива и така Ms. Dynamite става официален член на великобританската гараж вълна So Solid Crew. През 2002 г. издава своя дебютен албум "A Little Deeper", който моментално изстрелва хитовете “It Takes More” и “Dy-na-mi-tee”. Вторият й албум "Judgement Days" достига до № 25 в британската сингъл класация. След множество ко-проекти, между които жестокия хит с Katy B “Lights On”, Ms. Dynamite зарадва всички свои фенове с трети албум, чийто сингъл “Neva Soft“ не оставя никого неподвижен. Тракове от него ще можем да изтанцуваме на 3 август.

В последния ден на фестивала пък и веднага след Korn на главната сцена ще излезе Caspa – едно от имената в дъбстепа, които утвърдиха стила въобще и го превърнаха в истинска сензация сред меломаните.

Истинското име на Caspa е Gary McCann, а в музиката навлиза след обещаваща кариера в баскетбола. Заедно с другото величие - Rusko, е смятан за един от основателите на дъбстепа и е сред най-скъпоплатените имена в жанра.

Записва първия си албум Everybody’s Talking, Nobody’s Listening през 2009 г., издаден от собствения  му лейбъл Sub Soldiers, след което следват множество ремикси като абсолютните хитoве „Where’s My Money” на TC,  „I Remember” на Deadmau5 и Kaskade, „Shut The Lights Off” на Adam F и Horx feat. Redman, „How Low” на Ludacris, обявен за първия дъбстеп ремикс на голяма американска рап звезда. Caspa ремиксира и Depeche Mode (“Wrong”), Rusko (“Cockney Thug”), 30 Seconds To Mars feat. Kanye West (“Hurricane”), Ludacris (“How Low”), Katy B (“Easy Please Me”), Plan B (“III Manors”) и много други.

Другото новo име, което ще заинтересува най-вече феновете на Solar Dance Arena е Fedde Le Grand. На 4-ти август той ще се присъедини към по-рано обявения Mark Knight. Задължително всяка тяхна самостоятелна визита в България се определя като легендарна, но в тандем парти настроението, което създават е трудно за описание. Доказаха го с участието си на миналогодишното издание на Solar Summer Festival, където показаха, че няма граница на емоцията и настроението, която да не могат да достигнат. Освен любовта на феновете, наскоро Fedde Le Grand получи и поредното признание от световната музикална критика. Той беше отличен с две от най-престижните награди на състоялата се през март в Маями Winter Music Conference. International Dance Music Awards му връчиха приза за „Най-добър ремикс” за хита, който сътвори от парчето на Coldplay “Paradise”, а Beatport за „Най-добър техно трак” за друг сингъл, който издаде с Toolroom Records – „Metrum”. Fedde Le Grand  не спира да твори и покорява нови върхове. Последното му парче, което излезе през март – Turn It вече щурмува класациите на Beatport.


Spirit of Burgas ще се случи в дните между 3-5 август. Мястото е ясно - Бургас.

Информация за билетите:

  • Spirit of Burgas 3-дневен Full Festival билет - 200 лв. (включва и Solar Dance Arena)
  • Spirit of Burgas 3-дневен билет (без Solar Dance Arena) - 130 лв.
  • Само Solar Dance Arena 3-дневен билет - 90 лв.
  • Spirit of Burgas 1-дневен Full Festival билет – 90 лв. (включва и Solar Dance
  • Spirit of Burgas 1-дневен билет - 60 лв.
  • Solar Dance Arena 1-дневен билет - 35 лв.