Безкрайни меки пясъчни ивици, кокосов аромат и палмови сенки – това е само част от примамливата екзотика на Мексико.

Вдъхновени от неповторимостта на красивите мексикански кътчета ти предлагаме да се поразходиш с нас из местата, на които е заснет сериалът. Първо ще посетим крайбрежния мексикански град Канкун, който предлага бял пясък, синьо-зелени чисти води и богат културен живот. Канкун се намира на Юкатанския полуостров, в район, известен още като Мексиканските Кариби и е една от туристическите дестинации, които задължително трябва да бъдат посетени при пътуване до Мексико.

Канкун е мястото, на което влюбените Паулина и Адриан от „Не ме оставяй” ще прекарат едни от най-красивите си моменти. Ще потопят прегръдките си в кристалните води на Карибско море, заобиколени от коралови рифове и многоцветни малки рибки. Ще се разхождат за ръце по пристанището, а вечер на топлия и мек пясък ще се вричат един на друг.

Втората ни спирка е Четумал - името на град, който също ще бъде често споменаван в диалозите между героите от теленовелата по bTV Lady. Град, наситен с история, на ръба между океана и джунглата, където цветовете искрят и преливат, а отблясъците им потъват в необятността на карибските води.

Четумал е древно място, белязано от живота на маянската принцеса Zazil Ha, която се счита за създателка на първото поколение мексиканци, заедно със своя любим, който бил испански корабокрушенец. Освен запазените културни паметници на маянската цивилизация, градът е известен и с многообразието си от екзотични растения и животни, редки по вид.

Освен част от т.нар Ривиера Мая, Четумал и Канкун са често предпочитана дестинация за много филмови продукции.

Теленовелата „Не ме оставяй” е използвана от мексиканците като популяризиране на красивите карибски райони. И тъй като споменахме Ривиера Мая, не можем да устоим на изкушението да ти споменем какво още предлага района на Кинтана Ро, на който между впрочем е столица именно Четумал.

На площта на красивия мексикански щат Кинтана Ро са разположени страхотни архитектурни предложения за вили и хотели, на част от които ще се полюбуваш в самия сериал.

Няма да издаваме повече, оставяме те, замечтана в гледките и тръпнеща в очакване на събитията от живота на Паулина, Адриан и семействата им. Напомняме ти, че сериалът е всеки делничен ден по bTV Lady oт 20:00ч., а ако пропуснеш епизод, можеш да го намериш на онлайн платформата за видео съдържание VOYO.BG.