Издателство "Рибка" отново освежават книжния пазар с нещо много добро - книга, тежаща от мъдрост и любов. "Машина за гушкане" на Скот Кембъл е издание, с което може да зарадвате дете, любим, приятелка, а защо не и някой от друга категория - например свекървата или пък колежката, с която не сте в много добри отношения. 

Малкото момченце от книгата на Кембъл обича да гушка. И докато го прави, да решава проблеми - как се гушка нещо бодливо, или пък нещо голямо. Невъзможни и трудни неща няма. Има алтернативен подход. А когато обичаш да гушкаш, винаги ще намериш начин да го направиш. 

Защо е важно гушкането? Защото то е изключително топлоотделящо и топлоприемащо занимание.

Снимка: LadyZone

Един от минусите, който отчитаме - в книга с толкова поучително занимание като споделянето на любов, четящият разбира, че машината за гушкане се поддържа в добра форма с... пица. Не беше ли по-добре да хапва плодове, зеленчуци, омесен от мама хляб? Скот Кембъл ни е далече и няма как да го попитаме, затова решихме просто да споделим чуденето си с вас. 

Малко след това попадаме на редове, които обаче ни стоплят сърцата и почти забравяме за нездравословната пица. А именно - след като е нагушкала целия свят, машината за гушкане е изморена; ще я гушне професионалният акумулатор за гушкане, а именно - мама. Разбира се, че няма как това любвеобилно момченце да няма още по-щедро раздаваща любов и гушки майка. 

Снимка: LadyZone



Любим цитат от книгата

"Няма нищо, което машината за гушкане не би гушнала."


Оценка 10 от 10
Наречете ни пристрастни, но ще продължаваме да харесваме тези книги-бижута, в които няма много текст за четене, но за сметка на това, и малкото написано е толкова ценно, че си струва всеки ред и всяка минута.