Лейди Гага потвърди новината в twitter- а си. София е първата спирка от европейската част на турнето й с име "The Born This Way Ball".

Провокативната певица ще представи в София уникално шоу, специално създадено за новото й турне.

В него тя ще представя песните от новия си албум "Born This Way", но също и от предните два - "The Fame" и "The Fame Monster". Турнето "The Born This Way Ball" има феноменален успех в цяла Австралия и Азия, а предстоящите 21 концерта в Европа вече са обявени: 
Снимка: Twitter
Съпорт на Лейди Гага за Европа са британската рок банда The Darkness, известни с хита си “I Believe In A Thing Called Love”, а DJ Lady Starlight, дългогодишен сценичен партньор на русото чудо-вище, ще се присъедини като специален гост, включително и за концерта в София.

Последното турне на Лейди Гага – "The Monster Ball" – плени публиката по целия свят, получавайки  възторжени отзиви във всеки град. Вестник "Sun" го нарече „Най-доброто шоу на живо, което ще видите тази година.”, а Pollstar Concert Industry Awards го обяви за "Шоуто на годината". Лейди Гага е благодарна на своите фенове за огромния си успех и за първи път през 2009-та, по време на турнето "The Monster Ball", ги нарича галено „малки чудовища". Нещо, което направи и сега в обявяването на спирките от турнето си в Европа.

„The House of Gaga и аз работихме месеци за създаването на грандиозната сцена за новото турне. Това, което искаме, е да надминем успеха на The Monster Ball” споделя Лейди.  „THE BORN THIS WAY BALL е електро-метъл-поп опера, приказка за Началото, за генезиса на "Kingdom of Fame". Разказва за това как сме се родили и как ще умрем, празнувайки.”

Обещанието е цените за концерта да бъдат по-ниски от тези за Мадона, въпреки че звезда от световна величина в апогея на славата си идва за първи път в България. Те ще бъдат обособени на три правостоящи зони пред сцената, върху специално покрития терен и на четири седящи зони в секторите А, Б и В. Всички седящи места ще бъдат с ред и място, за да се избегне възможността за дублажи и надвишаване на съответния капацитет във всяка категория.

Цените за билет са от 70 до 200 лева и са в продажба от петък - 27 април.

Концертът се организира от СМЕ.