С Криста Бел се запознахме преди години около работата й по албума "This Train" (2011) с музикален продуцент Дейвид Линч, който не крие за нея, че "изглежда като мечта и пее като мечта", като я увлича по трансцеденталната медитация.

Новият студиен албум "We Dissolve" на Криста Бел излезе през юни, малко след включването на Бел в продължението на култовия сериал "Туин Пийкс" като агент Тами Престън. 

Дългогодишната музикална партньорка на легендарния режисьор в момента е на европейско турне, като софийската спирка е "Sofia Live Club" на 17 ноември. Припомняме си любими моменти от разговора с Криста Бел:

За детството

Като свое първоначално музикално влияние бих искала да спомена и саундтрака на "Туин Пийкс”. Бях толкова очарована от своята собствена интуитивна реакция към музика, която продължава едва 2 минути! Това събуди убеждението ми, че музиката може да притежава мистериозни сили.

За новото

Иновативните артисти, които са намерили начин да направят живота малко по-добър, намирайки баланса между персоналната и артистична идентичност. Във времена на необуздана и комерсиална индустрия това вдъхновява и ми дава силите и надеждата, че с упорита работа, позитивна нагласа и мислене в бъдеще време, мечтите ми са осъществими.

За смисъла

Способността на изкуството да пресъздаде божественото женско начало и дуалистичната му природа.

За музиката

Давам всичко от себе си, за да създавам песни, които носят трансцедентални моменти. Песни, които са стимулиращи по някакъв начин и ти помогат за изпиташ емоции, които пренебрегваш в ежедневието си. Опитвам се да се създавам песни, които събуждат нещата в нас.

За пороците

Флиртът с красиви и талантливи музиканти. Горката аз.

За мечтите

Да изпея една красива песен в един красив филм.

За края

Вярвам, че подобно на всеки един "край", това ще бъде преходът към едно по-дълбоко съзнание и се надявам, че това ще напомни на хората колко важно е да се вглеждат в себе си и да ценят човешкия живот. Както знаем, за твърде много хора краят на света ще бъде облекчение и именно това намирам за тревожно. Всеки ден е такъв дар! Ако трябва да измислим края на света, за да оценим величието на настоящето, нека така да бъде.

Пълното интервю с Криста Бел можете да прочетете в сайта на bTV.