Коледна магия с Чарлс Дикенс” включва две повести -
„Щурец в огнището” и „Сделка с призрак”, които не са преиздавани от началото на миналия век. Сега те са с нов превод и с оригиналните илюстрации на съвременниците на Дикенс – Джон Лийч, Ричард Дойл, Кларксън Станфийлд и др.

Щурец в огнището” е третата поред от цикъла коледни повести. Успехът й е светкавичен. Първият тираж е разпродаден за броени дни – от 20 до 31 декември 1845 г. Скоро след това свършва и второто издание. Само през коледния сезон на 1845 г. са направени 17 постановки върху сюжета, като една от тях получава благословията на Дикенс да бъде представена в деня на издаването.
Години наред повестта се е радва на по-голяма популярност дори и от прочутата „Коледна песен”. Успехът на „Щурец в огнището” се крие във възпяването на идеала за щастливо семейство и прославата на топлия дом, отзивчивостта и доброто у човека.

„Щурец в огнището” е излизала едва два пъти на български език – през 1928 г. и през 1982 г.

Сделка с призрак” е петата и последната от коледните повести на Дикенс, издадена за пръв път през 1848 г. Историята акцентира не върху самото празнуване, а върху духа и същността на празника и затова се смята за своебразно завръщане към посланието на „Коледна песен”. Така писателят затваря цикъла си с коледни книги.
„Сделка с призрак” се смята за най-сериозната от петте повести. В нея главният герой е научен от призрака, че коледния дух може да победи и да излекува човешкото страдание. Основното внушение на Дикенс е, че трябва да помним болките и неправдите на миналото, за да простим и чрез прошката да израснем като хора.

„Сделка с призрак” е излизала на български език един-единствен път през далечната 1920 г.


Вълшебното перо на Чарлс Дикенс ни потапя в празничната атмосфера на викторианска Англия и ни отвежда в един неповторим свят, в който страхът и съмненията са победени от добротата и съпричастието. Ненадминатото му майсторство оживява в запомнящите се образи и картини, изпълнени с коледен дух и топлина.

С право може да твърдим, че съвременната ни представа за бяла и уютна Коледа дължим именно на Дикенс, а и тази книжка е чудесен подарък - за вас и за цялото семейство.

На пазара от ИК Ера.

  • Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2