След "Златен глобус" идва ред и на "Оскар"-ите. Престижните отличия ще бъдат присъдени на церемония в Лос Анджелис на 27 февруари.

Както и при всяко друго вълнуващо събитие, така и това няма как да не заинтересува букмейкърите, които изчислиха коефициентите и обявиха кои са фаворитите за спечелване на статуетка.

Един от най-големите световни букмейкъри е "Уинибет" и според тях в категория най-добър филм шансовете за награда с най-висок коефициент се падат на филма, посветен на създателя на facebook Марк Зукерберг - "Социалната мрежа".

Следващата лента с най-сериозна заявка за престижното отличие е историческата драма „Речта на краля” (трейлър на английски - ТУК).

В битката за най-добра мъжка роля вероятните конкуренти са Колин Фърт и Джеси Айзенбърг.

Абосолютен фаворит за женско кино изпълнение е Натали Портман за ролята й на параночината балерина в психо-трилъра „Черен лебед”. Тя вече получи признание „Златен глобус” за същия филм.

Сред филмите, които най-вероятно също ще получат отличие, е и дългоочакваният „Biutiful” (вижте трейлър на забележителната драма на английски ТУК) с Хавиер Бардем (за чуждоезична продукция).