Филмовите фестивали обикновено включват много заглавия и ако не сте киноман, трудно можете да се ориентирате в програмата. Затова решихме да подберем по-интересните предложения за дните между 5 и 7 ноември, и да ги споделим с вас.

В петък, гледайте „Стръкчета трева” с участието на Едуард Нортън. Историята на професорът по класическа литература, чийто брат се оказва убит при особени обстоятелства, а преди това да се случи (по всичко личи), че май здраво е бил оплетен в сделки с наркотици и престъпни елементи… Филмът е определен като криминална комедия и драма едновременно, но ние гарантираме, че историята е грабваща, а Нортън за пореден път играе забележително. Часът е 19:00, мястото – Синеплекс (CCS).

В същия ден, но от 21:00 в кино „Люмиер”, гледайте филма на братя Коен – „Сериозен човек”.  Сюжетът ни прави съпричастни към съдбата на професор по физика. Съпругата на Лари (Майкъл Стълбърг) го напуска, заради по-интересен негов познат и го оставя с двете им деца - син, който определено има проблеми с дисциплината, и дъщеря, която краде от парите му. Брат му пък е неудачник, който спи на дивана в дома на Лари. Всичко това не прави живота му по-приятен. Как ще се справи Лари?

В събота – 6.11. -  препоръчваме „Папарацо” с участието на Мат Деймиън, Парис Хилтън и Упи Голдбърг. Камерата този път е обърната не към звездите, а към папараците и техните методи, стремежи и похвати - уж да отразяват, но всъщност - да създават скандалния свят на ВИП личностите. Мястото е Cineplex (CCS), а часът 19:00.

В неделя късното кино не е най-предпочитаният вариант, затова и ви предлагаме „Вой” от 19:00 часа. Мястото отново е Синеплекс , а историята – за раждането на американската контракултура, отбелязана с делото срещу една поема шедьовър.

Киното през почивните дни винаги е приятно, още повече когато има фестивали, предлагащи по-необичайни заглавия. Затова - не се колебайте.