Литературата, която жените предпочитаме, вероятно е толкова разнообразна, колкото и различните проявления на собствените ни настроения. Разпространено е схващането, че четем предимно любовни романи, но и има и такива, които си падат по криминалните романи и трилърите. Едно е сигурно - обичаме да влизаме в роля и да съпреживяваме случващото се с героя повече от емоционално.
Предлагаме ви няколко интересни заглавия за свободното време. Ще се радваме, ако продължите списъка с коментари под текста.

Книги в стил "Сексът и градът"

Едни от най- интригуващите женски роли за повечето момичета са образите на Кандис Бушнел, които се превърнаха в модни икони – Кари, Саманта, Миранда и Шарлот. Позна ги нали? Да, това са момичетата от култовия сериал, а вече и филм „Сексът и градът”. Авторката представя и други интересни книги от този тип, като някои от тях са: „Четири блондинки” и „Триумфът на червилата”.

Авторката на книгата „Дяволът носи Прада” Лорън Уайзбъргър също има какво да ни предложи, особено ако сте работеща жена и търсите подходящия партньор. Тогава вероятно „Нюйоркски светски хроники” и „Да преследваш пръстен с диамант” ще бъдат едно приятно и забавно четиво за вас.

Книги за дамите с криминален нюх

Ето и няколко интересни предложения и за жените, които харесват по динамични книги от типа на историите с Шерлок Холмс. Като например поредицата на Агата Кристи за известния детектив Еркюл Поаро. Тя включва „Случаите на Поаро” и „Ранните случаи на Поаро”. Неговите интересни психологически подходи за решаване на престъпленията задълго ще завладеят твоята интуитивна страна.

Като последно предложение се спираме на нашумялата авторка Тами Хоуг. Заглавията като „Двайсет метра под земята” и „Наследство на злото” ще разтърсят до основи твоята крехка душевност. Тези книги не се препоръчват за хора със слаба психика.