Проектът "Как живеем" ще представи България на Венецианското биенале през 2019 г., след като спечели конкурса за национално участие.

Проектът на художниците Рада Букова и Лазар Лютаков с куратор Вера Млечевска е разработен специално за националното участие на България в 58-та Международна художествена изложба на Веценианското биенале през 2019 г., като е съобразен със спецификата на Палацо Джустиниан Лолин и неговите интериорни и архитектурни дадености. Двамата автори влизат в своеобразен диалог чрез своите произведения.

Рада Букова и Лазар Лютаков притежават доказан опит в осъществяването на своите идеи в материал и в овладяване на изложбено пространство. В същото време те имат изострени сетива към материалната култура на днешния ден. Художниците са израснали в България, но също така са получили художествено образование и в друга културна среда, което им дава критична гледна точка към процесите на производство на артефакти и предмети и тяхното функциониране в социалната реалност на свят, разкъсан между глобалното и локалното.

Рада Букова е участвала в организираната през 2008 г. международна изложба от списание "Beaux-Arts" в Domaine de Pommery, Реймс, Франция; работата й “Ниска резолюция” е част от програмата в изложението "Art International", Истанбул; филмът “Отражение Човек Природа Огледало Човек Пейзаж” е представян в Музея за съвременно изкуство, Тайпей, Тайван. Тя е носител на наградата “База” през 2008. Живее и работи във Франция.

Лазар Лютаков е участвал в изложбата 'Bona Vivo" - специален проект в Шестото биенале на съвременното изкуство, Москва; в Първото биенале на съвременното изкуство, Виена. Наред с много самостоятелни и колективни изложби, дългогодишният му проект “Мазето на баба Васа” в Шабла е оценен от сп. "Artforum". Живее и работи в Австрия.

Вера Млечевска живее и работи в София. Завършва „Изкуствознание“ НХА, София (2003). През 2011 - 2012 се обучава по програмата Curatorlab в Университета Констфак, Стокхолм. Защитава образователната и научна степен доктор в БАН (2018). Реализира над 20 кураторски проекти в България и чужбина. Създава и хибридни събития, в които съчетава кураторския си опит с перформативна практика. Съсценарист на филма “Ново село”, 2018. Гост-лектор за специалност фотография НАТФИЗ.