Реалистичен, забавен и нестандартен е дебютният филм на Мариеле Хелър, който бе представен през януари месец, по време на кино фестивала в Сънданс (САЩ).

Американският продуцент озаглави лентата "Дневниците на една тийнейджърка", като в нея се разказва за най-тайните, най-смущаващите и (на моменти) объркващи мисли, които една тинейджърка може да си представи преди и след като е станала "истинска жена".

Създаден по графичния роман на Фийби Глокнър, сюжетът е за младата Мини, която губи девствеността си с мъж, който се оказва гаджето на… майка й - Монро Ръдърфорд. Действието се развива през 70-те години в Сан Франциско, когато и където разкрепостеният поглед към света вече отдавна е факт и традиция.

Признаваме, че сексуалното освобождаване за една тийнейджърка е неудобно, объркващо и... индивидуално, а Хелър не се страхува да го покаже на голям екран. Интересен микс от „Американски прелести” и „Призрачен свят”, който допълва арсенала от кино продукции, засягащи така наречения "първи път". С тази разлика, че  "Дневниците на една тийнейджърка" би могъл да се отличи от останалите със своите фантазия, хумор и артистичност.

По кината от 7 август 2015 г.