Ако сте пропуснали бългaрския филм "Подслон" или някое от другите интересни заглавия на "София Филм Фест"-а, сега е шансът да се поправите.

Ще започнем с една много добра новина - извънредната прожекция на „Подслон” на Драгомир Шолев, който спечели награда за най-добър филм според журито и публиката. Този филм беше излъчен само веднъж в официалната програма, което направи почти невъзможно гледането му от всички желаещи. По този повод имате още една възможност да го видите, тъй като си заслужава: този петък (24 март) в Дом на киното. Часът е 20:30.

Разбира се, имаше и други филми, които се радваха на повече интерес, отколкото беше предвидено, препоръчваме ви също и документалната творба на Марко де Агилар „Фламенко: Пътеки на душата”, който всъщност беше специалният филм-изненада в програмата на фестивала. Историята, посветен на страстта, облечена в музика и танц, е предвидена за четвъртък (24 март), с начален час 18:45.

Ако пък много ви се иска да погледате кино още днес (23 март), имаме няколко предложения:

Новият късометражен филм на Надежда Косева „Втори дубъл” беше показан в програмите „ОК Shorts” в рамките на специалните фестивални издания в Пловдив, Бургас и Варна. Следващата му среща със зрителите в София е днес (23 март - сряда), началният час на прожекцията е 20:00, мястото – Дом на киното.

Филмът, с който беше закрита официалната програма на тазгодишния СФФ, ще има още една среща с публиката – „Краят” на Алексей Учител е в Дома на киното също днес (23 март - сряда) и е с начален час – 20:45.

Творбата на Катрин Корсини „Напускам те”, включена в тазгодишния „Фокус Франция”, ще срещне отново публиката с Кристин Скот Томас и Серхи Лопес днес 23 март (сряда) от 18:30 часа.