Представяме ви една книга, която ще ви помогне да постигнете спокойствие, да бъдете бляскави и съвсем малко ексцентрични за цвят.

Да бъдеш жена не е проста работа, особено ако не се притесняваш да бъдеш себе си. Тази книга е посветена на всички великолепни жени по света, които търсят радостта на живота чрез развиване на своята духовност, стил, творческо себеизразяване и добри дела, оставяйки бляскава диря след себе си.

Авторката на „Изкуството да си жена” - Кимбърли Уилсън, ни показва път, който е извървяла лично и сега с вдъхновение ни повежда по него.

Според книгата всяка жена може да се усъвършенства в осем стъпки - да осъзнае и да открие своя уникален потенциал, да намери силата, с която да промени себе си и света, в който живее.

Където и да ви отведе този път, смейте се от сърце, пръскайте искрите на щастие около себе си. Живейте пълноценно. Оставете диря след себе си.

И за да не бъдем голословни, представяме ви кратък откъс от книгата, от който да добиете представа за нея:

„Вероятно вече се питате: „Но какво, за бога, означава „транквилиста”* (*От англ. “tranquil” – „спокоен, умиротворен, в мир със себе си”. /Бел.прев./)?” Е, радвам се, че попитахте! Транквилиста е жена, която приема и реализира всичките си страни – духовната (стреми се към мир и душевен покой), творческата (има свой собствен стил) и предприемчивата (сама взема решенията си). Тя обича модата и филантропията. Купоните и молитвите. Забавленията и просветлението. Златната среда и пластовете стара дантела. Тя е вие и тя съм аз. Тя е изпълнена с въжделения и непрекъснато търси вдъхновение. О, да – тя също така блести. В буквалния смисъл на думата.

Докато създавах първата си книга „Шик и спокойствие – наръчник за живота върху и извън килимчето за йога”, аз измислих термина „предпазливо екстравагантни”. Надеждата ми беше чрез него да обясня такива изпълнени с блясък неща, които непременно трябва да имаме, като искрящи полилеи, елегантни високи обувки и малки черни рокли, и едновременно с това да ходим на йога, да медитираме, да се грижим за околната среда и да вършим добрини. Тези две понятия може и да изглеждат несъвместими, но пък в комбинация – подобно на шарените пръчици върху пластовете глазура на скромните ванилови кексчета – превръщат дори и най-скучното ежедневие в свещен миг...”

„За да бъде незаменим, човек винаги трябва да бъде различен.”

Коко Шанел

Търсете в книжарниците из страната. От ИК "Кръгозор", цена 12лв.