Той е провокация, той е скандал, той е артист от световна класа – пърформър, хореограф, художник, поет, писател, композитор. Той има глас, който ще ви пренесе в друго измерение, и сценично присъствие, което ще ви държи до последната минута.

След пълни зали и клубове пред екзалтирана публика в Ню Йорк, Виена, Берлин, Пловдив, Букурещ, Париж и Лондон, време е Иво Димчев да  представи първия си музикален албум "Скулптури" в София от сцената на клуб "Терминал 1".

Присъствалите на "Скулптури" преди месец на фестивала "One Dance Week", знаят че това не е нито концерт, нито пърформанс, нито музика, нито танц - това е някаква чисто нова извънземна форма на изкуство, която не те оставя да скучаеш за нито една секунда.

Световната оперна прима Дарина Такова определя представянето на "Скулптури" от Иво Димчев в Пловдив като "моята нова любов", допълвайки: "Не само на изкуството, провокативния пърформанс, танца, музиката, вокалното майсторство, пластиката и какво ли още не! Не бих могла да заключа стихията Димчев в малки вербални определения! Това е голямата стихия на истинския гений и неговото всестранно проявление. Тогава, когато е без абсолютно никакво значение, дали ще пее седнал на стол на празна сцена, дали ще танцува и подскача, дали ще бъде гол, в сцени на секс, еротика, оргии, или облечен като монахиня. Каквото и да било. Гигантското излъчване на този артист, магнетизмът му, които чупят всякакви рамки, клишета и догми, ни носи една космическа доза СВОБОДА. И толкоз! Мога да говоря дълго за уникалния му глас, който едновременно разтърсва и вкарва в медитативно състояние. За мен като професионалист Иво е обект на научно изследване с този глас-чудо. Не е учил пеене, не може да формулира техниките, които използва. Той просто изразява океан от емоции с изразно средство певческия си глас. Това, което много професионално ориентирани певци се мъчат да намерят и до края на дните си няма да са успели... Иво Димчев не е за всеки. Провокацията е отвъд възприятията, културата, чувствителността и емоционалния свят на всеки. [...] За мен са важни миговете, които от едно преживяване се превръщат във вечност. Толкова книги, кино, театър, музика съм преживяла! На някои ми иска да не съм била, други са ми харесали, или просто са ме забавлявали, трети, четвърти и пети са оставили някаква следа, която съм споделила и препоръчала на другите. Малко са артистите и моментите, които остават татуирани завинаги в сърцето ми"

Световноизвестният художник Недко Солаков допълва впечатленията с думите: "Ако днес някой артист, който говори (и) български, може да бъде наречен гений - това е Иво Димчев".

Имате ли нужда от още убеждаване? Запазете си отсега датата 23 ноември, защото въпросният четвъртък ще бъде паметен. Билети за концерта могат да бъдат закупени от Eventim.bg на цена 20 лв. (предварителна продажба) и 25 лв. (в деня на събитието и на място.)