Казват, че хората на изкуството са странни птици и поради тази причина намират всевъзможни начини да творят. Чудесен пример за това е художникът Ани К., който рисува с… езика си.

Всичко започнало, когато прочел за жена, която рисува с краката си. Тогава решил да започне да рисува с… носа си. Не след дълго разбрал, че този метод се практикува масово и променил стила си, за да се различава от останалите и да бъде уникален. Започнал да рисува с маслени бои върху платно, използвайки… езика си.

Първоначално страдал от силно главоболие и гадене, но след време развил имунитет към страничните ефекти на боите. Сега той може да нарисува картина с езика си само за три дни. Индиецът нарисувал на огромно платно с език „Тайната вечеря”, което му отнело цели пет месеца. Сред творбите му се намират портрети на животни, хора, пейзажи и какво ли още не. Те не могат да се опишат – те трябва да се видят.


Близък до таланта на Ани е този на Натали Айриш, която рисува с...устни. Хюстънската художничка целува платното докато не получи желания резултат. За да постигне нюанси, тя прилага различен натиск с устните си върху платното, а ролята на боите играят нейните червила. С тази нестандартна техника младата художничка рисува портрети на хора, сред които са образите на Мерилин Монро, Джими Хендрикс и Елвис Пресли. Натали казва, че единствената трудност, която изпитва по време на рисуването с устни, е свързана с умората в очите, тъй като се налага да гледа платното от твърде близко разстояние. Интересното е, че преди да започне с целувките, Айриш  е творила и с… пръстови отпечатъци.


Изкуството има безброй лица – стандартни, нестандартни, екстравагантни, нетипични, ексцентрични. Въпреки многоликата си природа, едно никога не се променя у него, и това е свойството му да носи наслада и естетическо удоволствие.