Sofia Rocks (7 и 8 юли, стадион "Българска армия") е фестивалът, който ни зарадва с първия си обявен хедлайнер - Guns N' Roses.

На 8 юли (неделя) Axl Rose и компания ще усмихнат почитателите си с първия си концерт у нас.

„От няколко години се опитваме да доведем тази наистина любима на феновете, култова група в България. Изключително съм щастлив, че точно тази година можем да обявим Guns N’ Roses за хедлайнър на третото издание на фестивала Sofia Rocks. Убеден съм че всички рок фенове също с нетърпение са чакали да видят Axl Rose на българска сцена. Мога да ви кажа, че за самия него това е много вълнуващо събитие и имам уверението на неговия мениджмънт, че Axl е впечатлен от възможността да се срещне с българската рок публика, за която вече е чувал легенди.” споделя David Lieberberg – мениджър артисти и репертоар на Болкън Ентъртейнмънт.     

„За огромна моя радост Sofia Rocks се превърна в един истински значим и мащабен рок фестивал в България и нашата амбиция е всяка година да можем да радваме рок феновете с изключително интересна и силна програма. Вече трето поредно издание фестивалът се очертава като едно от най-посещаваните музикални събития у нас. За да запазим тази тенденция и да предложим една наистина безкомпромисна програма в момента финализираме преговорите с още няколко много сериозни групи, които да се присъединят към Sofia Rocks 2012. В много кратки срокове ще можем да обявим конкретни имена и съм убеден, че феновете ще бъдат повече от доволни от резултата.”, добавя Петър Петров – генерален мениджър на фирмата организатор.     

Световното турне на бандата по повод последния им албум “Chinese Democracy” минава с изключителен успех до момента. Guns N’ Roses завършиха годината с поредица от напълно разпродадени концерти в САЩ и Канада. В рамките на турнето си те имаха и концерт пред повече от 30 000 души в Букурещ, Румъния. 

Групата Guns N’Roses е създадена в Лос Анжелис, Калифорния през 1985 година.

Най-продаваният им албум е „Appetite for Destruction”,  който достигна зашеметяващата цифра от 38 милиона продадени копия по света. След 1993 година бандата прекратява работата си, докато през 2008-ма година не се завръща отново на рок сцената с албума “Chinese Democracy”.  
Настоящият състав на групата включва - Axl Rose – емблематичният вокал на Guns N’Roses, който застава и зад пианото, Dj Ashba – атрактивният и много талантлив китарист, Tommy Stinson – бас китара и беквокал, Dizzy Reed – кийборд, пиано, синтезатор и беквокал, Ron “Bumblefoot” Thal – китара, Chris Pitman – кийборд и беквокал, Richard Fortus – китара, Frank Ferrer – барабани и перкусии.

Повече информация за програмата на фестивала и продажбата на билети следва съвсем скоро.