Третото издание на Park Live Festival по вече установена традиция събира на едно място няколко известни "непопулярни" изпълнители и ще предложи на меломаните два дни с музиката на Basement Jaxx, Pete Tong, Paul Van Dyk, Henrik Schwarz, Herbaliser, Submotion Orchestra, Debruit, Ben Westbeech... Освен това - Dub Pistols, Rodney P и DJ Vadim. Всичкият този музикален макси-микс - на 6 и 7 септември, мястото - Терминал 2 на летище София.

Имената са доста, затова ще ви представим само част от тях с някои от по-добрите им парчета:

Basement Jaxx са от онези изпълнители, които правят невероятно шоу, непредполагащо скучно поклащане на място, ами бесни подскоци пред сцената - поне така си ги спомняме от едно тяхно участие на EXIT през 2007г. Иначе най-известното им парче засега май си остава Where's Your Head At. От тогава обаче мина доста време, а това е първият им път у нас, така че се надяваме да са си направили добре домашното и да ни разтанцуват до неизбежен сърцетуп и учестено дишане. 

Henrik Schwarz пък е човекът с "живи" участия (зад пулта), които са известни с особено добър имидж сред меломаните. Какво ще ни предложи - ще разберем есента. Междувременно си припомняме с потропващи крачета ето това.

И сега е ред на THE HERBALISER (!):



Честно, точно това парче е завинаги в листа с "любими, когато се вгледам в ни(е)щото и ми е добре така". Бивши агенти на много качествения лейбъл Ninja Tunes, от който рядко излизат кофти неща, Оли Тийба и Джей Уийри смесват джаз, рап, трип хоп и всякакви други чудесни елемонументални частици, за да получат резултати, които винаги бихме слушали. Освен това много искаме да чуем на живо и албума - "There Were Seven", който излиза точно през месец септември, когато ще са у нас. Новото на провереното старо? Вероятно... да, добро трябва да е.

Debruit идват с аудио-визуален проект, който обещава да ни хване за очите и ушите и да ни заведе на екскурзия из дебрите на умовете им. Дали ще ни хареса или не, няма как да знаем, но всъщност - ето "нещо" от тях: 



Dub Pistols - британци, реге и заедно с Rodney P...? Не? Добре, първо:



И после - песните им са част от немалко филмови саундтраци, а навикът им да смесват ска, дъб, хип-хоп и електронна музика заслужено им печели фенове по целия свят, но не по-малко им помага умението да забавляват публиката на живите си участия. Затова са сред редовните на сцените на престижни фестивали... да речем - Glastonbury, Bestival, Glade, Beautiful Day, Rock Ness и Bloom. Rodney P пък може без капка свян да се похвали, че е работил с имена като Bjork, Roni Size, Roots Manuva, The Nextmen, Dynamite MC, a през последните години явно е попораснал за големите известни и се появява заедно с хора като Jay-Z, Alicia Keys, Jazzy Jeff и Mos Def.

За финал - DJ Vadim - с руски корени и английски талант за правене на музика, него вече сме го гледали и чували у нас, но е от онези артисти, които нямаме против да се връщат пак и пак. Ето например (бегло и неизчерпателно, но достатъчно обрисувателно) защо:



Обещанието е за "шарен, весел и танцувален" сет от негова страна и да - от девет кладенеца вода няма да Вадим, знаем, че ще е така.

До септември...