Само след броени дни, на 24 август, в Южния парк, в столицата, за втора поредна година ще бъде открит Фестивала за пясъчни скулптури Артфория. Само тогава входът ще бъде свободен за всички посетители, а през останалото време ще струва 3 лв. За деца до 12 години и хора в неравностойно положение той ще бъде безплатен.

Миналата година Фестивалът бе посрещнат с огромен интерес от цялата общественост. В събитието взеха участие 14 творци от различни държави със свои авторски творби, обединени под надслов "Духът на времето”. Тогава той се проведе с благородната цел да бъдат събрани средства, които да послужат за назначаването на преподаватели по музика и рисуване в Детски център в помощ на деца с увреждания "И нас ни има". Благодарение на успешната, достойна за възхищение, мисия, на децата от Центъра бе подарена прекрасната възможност чрез музика и живопис да се докоснат и потопят в необятната вселена на изкуството и красотата.

Големият успех на благотворителната изложба е и повод тази година неговите учредители и организатори Пламен и Марияна Заркови отново да я съживят. Идеята на второто издание на Фестивала е повече деца, а защо не и възрастни, да се докоснат до магията на сътворяването на изкуство от пясък. Всяка събота ще се организира "конкурс” за деца, които биха искали да изявят таланта си и да се запознаят с вълшебната техника за сътворяване на фигури от пясък. За целта е необходимо само да се направи заявка на долупосочения адрес за контакт.

"Изборът на тази кауза не е случаен и е свързан със силни лични мотиви, които ни вдъхновяват и окуражават да продължим напред. Очакваме през 2013 г., вече популяризираното събитие, да събере повече от 10 000 посетители, споделят виновниците за неговото реализиране.

Подготовката е в разгара си. Изградени са шаблоните за фигурите, а авторите вече започнаха извайването на творбите си. Всяка една от тях ще бъде уникална, впечатляваща и единствена по рода си.

 

За повече информация и подробности може да влезете във фейсбук страницата на Фестивала ето тук или да се свържете с организаторите на тел. 0878 300 030 или на електронна поща [email protected].