Последно повикване - обложка„Последно повикване” е книга, която ви повлича в света на приключенията. Там няма граници, няма невъзможни неща. Сънища на открито, обир на банка, бой под дъжда, червенокоси с рокли на цветчета... Пет щури старчета безсрамно грабят от живота с пълни шепи и се въвличат в невероятни ситуации, които те карат да се  заливаш от смях. През сълзи.
Изключително забавна, отпускаща и поднесена с финес, книгата ни кара да се замислим над това кое е важното в живота. Подтиква ни да вдигнем телефона и да се обадим на любими хора, да кажем още веднъж „обичам те”, да си спомним отдавна забравените мечти и да събудим онази тръпка, която дава смисъл на нашето съществуване.

 

Приключението им започва горе-долу така:


-    Напомни ми как започва план А – усмихнах се на Йоан безгрижно.
Той само се засмя. Прие го като шега, естествено. Кой би могъл да забрави как ще започне едно от най-важните бягства в живота му?! И кой би могъл да заспи, докато то се крои?! Е, аз.
...
Явно планът започваше с изкупуването на всички вестници в квартала – помислих си сам и се засмях на глупостта. Набързо натъпках парите в джобовете си и тръгнах след Матей. Лука, Тома и Йоан също отиваха някъде. Срещнахме ги при портиера.
-    За вестник – каза Лука.
Портиерът си записа.
-    За вестник – каза Тома.
Портиерът си записа.
-    За вестник – каза Йоан.
Портиерът пак си записа.
-    За вестник – каза Матей.
Портиерът пак си записа.
-    За вестник – казах аз и осъзнах, че звуча най-тъпо. Малко по-малко тъпо звучаха Матей и Йоан.
Портиерът ме погледна:
-    Не може. Току-що четирима излязоха за вестник. Защо не им поръча да ти купят?
-    Помолих ги, но няма да ми купят. Трябва да отида сам.
-    Не става. Според правилника имам право да пускам само по четирима за вестник. Когато се върне първият, ще излезеш ти.
-    Добре – съгласих се. И без това цялото начинание ми се струваше излишно разхищение на пари за вестници и на портиерско мастило. Спокойно можеше да отиде само един и да не звучи тъпо. Но се разтревожих, че пак нищо няма да разбера за план А. – А има ли начин да изляза за друго? – попитах.
-    Да, няма проблем.
-    За какво би било уместно? – попитах го.
-    А, не знам – каза той, - не мога да подсказвам.

А как ще завърши тази история...можете да разберете от книгата. На пазара от издателство КИТО.

За Автора:
Ирен Леви е завършила журналистика и е позната от телевизионния екран. Известна е най-вече с авторското си предаване „Небивалици” по bTV.
В биографията й влизат няколко филма, сред които такива на документална и арт тематика.
Ирен Леви има издадена стихосбирка „Голото плашило” (изд. „Захари Стоянов”, 2007). „Последно повикване” е първият й роман.