На 20 октомври излизат две от най-популярните и обичани книжки за Дора Изследователката – "Дора помага на Диего" и "Дора спасява Снежната принцеса". Този път в приключенията активно участва и нейният храбър братовчед Диего!
 
В "Дора помага на Диего" бебето ягуар внезапно изчезва. Докато го търсят, Дора и Диего попадат на своите добри приятели Иса и Бени. Разбира се, Лисанко-Хитранко и тук ще се опита да погоди номер, но накрая мисията на добротворците ще се увенчае с успех.


 
Както подсказва заглавието, "Дора спасява Снежната принцеса" предлага на малчуганите чудно приключение. Освен че ще спаси принцесата, Дора няма да позволи на вещицата да разтопи Снежната гора! Прекрасно илюстрирана книжка с интерактивна формула, подходяща най-вече за дечица от 3 до 7-годишна възраст.


 
Проектът на MTV и канал "Никелодеон" взриви всички очаквания за популярността на Дора, сдоби се с шест номинации и една награда "Еми", а днес култовата анимационна героиня и нейните приятели владеят въображението на дечица от 3 до 9-годишна възраст по всички краища на света. Книжките за будното момиченце са богато илюстрирани и преливат от забавни случки и интересни факти, които превръщат четенето във вълнуващо преживяване. Лъскавите стикери и картинки за изрязване ангажират вниманието на дечицата, поощряват активността им и развиват творческия им усет.

В книжарниците от 20 октомври
ИК Colibri,
"Дора помага на Диего" - 24 стр., цена: 4.50 лв.
"Дора спасява Снежната принцеса" - 24 стр., цена: 4.50 лв.