Една изложба, която ще ви разходи из екзотични и интересни места, ще ви срещне с чудновати природни обекти и любопитни хора...

Това всъщност е четвъртата изложба на заразените от скитническия бацил Румяна Николова и  Николай Генов. Проектът е свързан с природата и духа на нещата, с историята, културата и ценностите, основани на идеята, че с националната си идентичност сме част от света, достъпен, и приветлив за всички.

Маршрутът на Румяна Николова и Николай Генов из Южна Америка се осъществява с две пътувания в две последователни години.


Авторите Николай Генов и Румяна Николова са добре познати от филмите и пътеписните им книги. Този път пътешествениците ще ни заведат в емблематични места в Южна Америка. В 8 спирки под Южния кръст” ще видим чудеса, сътворени от природата: от  „Голямата вода” Игуасу до „Марс на Земята” - пустинята Атакама, най-сухото място на планетата, ще се потопим във водите на езерото Титикака, в което древните вярвали, че е родено слънцето и ще стигнем  чак до края на света – Патагония. Ще открием  и чудеса, сътворени от хората –  изумителното наследство, останало от империята на инките, каменните колоси от Великденския остров, неповторимият Рио де Жанейро и магията на тангото.

Изложбата е част от дългосрочния проект на двамата „Свят без граници” за пътувания в любопитни и не съвсем лесни за достъп места, към които интересът непрекъснато расте. Освен с терен, който подлага пътуващите на изпитания, те са привлекателни и с това, че там живеят малко познати племена и народи с бит и обичаи, различни от тези, които знаем. Обектите на проекта се показват във фотоизложби, книги, пътеписи и в Internet, така се създава територия на пътуващите, любознателни и позитивни хора, отворени към един свят без ограничения. Място за срещи с необикновени личности, приказни страни и необятни култури, където границите си поставяме единствено ние.

Откриването на изложбата е днес - 13 септември (вторник) в 19:00 ч. в кафе-галерията на Арт-Център ФотоСинтезис в София, бул. „Васил Левски” 57.