За втора поредна година София ще посрещне деца от 6 държави, които ще участват във Втори Международен детски фолклорен фестивал София от 25-и до 27-и април.

Тази година над 600 деца на възраст 8-14 години ще представят традициите и фолклора на своите държави на три сцени, като официалното откриване е предвидено за 25 април на открита сцена пред община Младост, където ще имат изява и най-малките любители на българските народни танци.

На 26 април жители и гости на село Бусманци ще се насладят на изявите на малчуганите, а на 27 април чуждестранните групи и над 10 български ще направят дефиле от 13 часа от пл. Александър Невски (по централен маршрут) до НДК, където на открита сцена пред билетен център ще бъде закрит фестивала. Всички изяви са без вход.

Във фестивала са поканени да участват изключителни детски колективи от: Полша ( Детски ансамбъл Гевонт от Закопане), Русия (детски ансамбъл „Сполохо” от Мурманск), Македония (център за работа с деца „Митеви” – Скопие), Турция (детски състав към училище в Газиентеп), Босна и Херцеговина (Фолклорен ансамбъл „Гаджрет” – Сараево) и Естония (танцов ансамбъл „Суароко” от остров Кихну).

Тази година „Международен детски фолклорен фестивал София” 2013 ще подкрепи Националната благотворителна кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“ за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и хора в будна кома в Панчарево.
Фестивалът ще бъде открит официално на 25-и април от 17 часа на сцената пред СО район Младост.