Освен героини, спасяващи света, феи, ръсещи вълшебен прашец, и поучителен край, в анимационните филмчета има и много секси момичета. Със своите перфектни прически и предизвикателни тоалети те се превръщат в незабравими женски образи, па макар не от плът и кръв, а от молив и хартия (или компютърна мишка и програма за графичен дизайн). 

джесика рабитОсвен с прилепналата си рокля и пищен бюст, Джесика Рабит става известна и с любимата си реплика – „Аз не съм лоша, просто така съм нарисувана.” Със своите меки огнени къдрици и изкусителни устни тя кара сърцето на заека Роджър постоянно да прави бам-бум-бам-бум! Големи очи, дълги мигли, плавна походка с въртене на ханша, дълбок глас... бети буВсичко това неизменно превръща Джесика Рабит в най-секси анимационната героиня на всички времена. 

Бети Бу дебютира на филмовата сцена през 1930 година. Ето как продължава да изглежда на 81 години. Не е зле, нали?! В началото нейните секси лудории били считани за заплаха за моралните ценности на жените. Илюстраторите на филмчето били принудени да променят персонажа. Бети Бу демонстрира независимост и самостоятелност. Нейната запазена марка са широко отворените очи и късата коса със завъртулки. Заедно с по детски игривия й глас, те я  превръщат в най-често използвания персонаж за филмови и телевизионни продукции, театрални спектакли, мюзикъли и др. 

холи вудХоли Вуд е анимационна героиня, озвучена с гласа на Ким Бейсинджър. Само това е достатъчно сексапилът да се лее от всичките 24 кадъра на лентата. Най-често използваната дума за описание на тази рисунка от журналистите по онова време била хипнотична. Филмчето с Холи Вуд се появява през 1991 година и се нарича Cool World. Холи Вуд е амбициозна, секси и иска да бъде истинска. Тя е блондинка с предизвикателно къса бяла рокля, която се опитва да съблазни своя създател - художника Джак Дийпс, за да стане реална. Ким Бейсинджър изиграва героинята, когато анимационната жена става истинска.

гвендолинГвендолин, по която въздиша Ферди мравката от едноименното анимационно филмче, има едно основно занимание – да пудри носа си и всячески да вгорчава живота на тайно влюбената мравка. Анимационното филмче е създадено по книгите на Ондрей Секова. Калинката има дълга руса коса, нацупени червени устни, малка френска барета и най-дългите и тънки крака на света.