Неустоима комбинация от научна фантастика с елементи на антиутопия, приключенски екшън, мистерия и трилър, "БЗМЦ" е блестящо написан роман. Целта му е една – да въвлече читателя изцяло в създадения с много въображение свят на едно съвсем възможно бъдеще.

Чарлс и Бенджамин Армстронг, сиамски близнаци и собственици на Корпорация „Изискани подаръци „Армстронг“, са решени на всичко, за да не се отклонят от мисията си. А тя е доста ясно дефинирана – да моделират света според собствената си утопична визия. Без войни, без конфликти, без глад. И без свободна воля.

Срещу тях се изправя група тийнейджъри, обединени под кодовото име БЗМЦ, които се борят да защитят правото на хората да бъдат объркани, да бъдат хора. Но войната между двете фракции не е обикновена. Битките се разгръщат на нано ниво, а бойното поле е човешкият мозък. Изходът е неизбежен: победа... или лудост. Коя страна ще изберете? Колко далеч бихте стигнали, за да надделеете?

Това е първият роман в планирана поредица от супер успешния отвъд Океана писател Майкъл Грант. Появява се на книжния пазар в САЩ в началото на 2012-та година и веднага привлича интереса на читателите и критиката. Сравняват го с „Игрите на глада”, а стилът на Грант оприличават на този на Стивън Кинг.

Искате да се убедите сами? У нас "БЗМЦ" ще излезе на 11 март, благодарение на „Егмонт България”. Междувременно може да се запознаете с видео трейлър на книгата.

Вторият роман в поредицата ще се появи в САЩ през октомври, а един месец по-късно българските читатели също ще имат възможност да го държат в ръце.

Кой е Майкъл Грант?
Писателят прекарва по-голямата част от живота си в движение. Роден в Калифорния в семейство на военни, през годините сменя 50 местожителства в 14 щата, живее и в няколко различни града във Франция, Италия и на Азорските острови. Дългият списък от професии, които е упражнявал, включва библиотекар, карикатурист, механик в боулинг зала, сервитьор, продуцент на документални филми и политически медия консултант. Отдава се на писателската кариера, защото по думите му, тя е единственото поприще, което не го „задушава”.

Понастоящем Грант живее заедно със съпругата си – Катрин Апългейт (с която са съавтори на близо 150 романа), двете си деца и ужасно много домашни животни в Сан Франциско.