Седмото поредно издание на Беглика фест, което ще се състои на 27, 28, 29 и 30 август, на традиционното за фестивала място – яз. Голям Беглик, Западни Родопи, ще вплете три основни нишки - Играй, Твори и Бъди. Беглика фест ще отвори своите врати на всички посетители – участници, гости и приятели, с цел да взаимодействат свободно едни с други. Идеята за обмен е съвкупност от три цветни идеи, вплитащи се в една уникална шевица "Играй, Твори, Бъди".

"Играй" е обагрено в лилаво. В този елемент влизат добре познати страни от фестивала като музика, живи изпълнения, танци, пърформънси и всичко онова, което кара човека да играе и да се забавлява на беглишки въздух. Основна част от "Играй", разбира се, са откритите сцени. Познатата ни основна Каба сцена е позиционирана на традиционното си място. Там ще бъде съсредоточен основният звук и децибели, разбира се умерени и в съотносими към заобикалящата ни среда.

Тази година ще има и диджей Сцена на дървото, която ще радва посетителите с диджей сетове, служещи като музикален фон през свободното от музикални прояви време на фестивала. Акустичната джем сцена (Acoustic Jam Stage) пък се явява своеобразна форма на музикален обмен - тя ще е отворена за по-свободни колаборации между всички музиканти от различните групи.

Сред замесените звезди в "Играй" е немският диджей Улф Линдерман, по-известен като [dunkelbunt]. Заедно със съвременниците си от Waldeck, Pavor Stelar и Shantel, [dunkelbunt] се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкън бийтс. Любо Александров, който пристига директно от Канада ще събере формацията Kaba Horo. Живеещият в Германия български музикант Коста Костов също ще се изяви на "Беглика фест 2015". Ще чуем и Meszecsinka – българо-унгарски проект вдъхновен от общата любима фолклорна песен за малката луна на Емил Билярски и Анамари Ола.

В "Играй" влизат още атрактивни театрални и 3D пърформанси, огнено шоу, цирк, въздушна акробатика. Местата за провеждане ще са на различни локации от фестивалната зона или около нея – Тихата поляна, на сцена във водата, в гората, дори на остров, до който ще се пътува със сал.

"Твори" пък ще сияе в оранжево. Към този елемент се числят всички дейности, свързани с човешкото творчество - от хендмейд до всякакви иновативни и дигитални форми на художествено творчество – изобретения, работилници, кътове за творчество, стари и нови занаяти. Те ще са ситуирани из цялата фестивална зона в обособени и нефиксирани места – поляни , гори, на екрани, инсталации, конструкции. Ще има една специална изненада – скулптура от естествени материали, която ще „проговори“ в определен час на денонощието и в определена фаза на Луната.

Зелената нишка е за "Бъди". Тя слага под крилото си всички срещи на Беглика под разнообразните форми на обсъждане, беседи, презентации, обмен на добри практики и други представяния на тазгодишния фестивал.
Един от акцентите в модула „Бъди“ тази година е темата „Родителство и учене“, обединени под мотото „Бъди родител“. Да бъдеш родител е голяма отговорност и добрите практики по темата ще се споделят и обменят от всички, които влизат в тази важна житейска роля. Темата „Здраве и благоденствие“ е другата важна част от „Бъди“.

БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 кани всички, които имат желание да се включат в програмата на фестивала, да кандидатстват и представят своята дейност. Те биха могли да го сторят като попълнят анкетата за участие ТУК и/или мотивацията си за доброволство на beglikavolunteer@gmail.com след запознаване с информацията ТУК.

Билети:

- 1 човек, предварителна продажба: 70 лв (петък, събота и неделя) и 75лв (за целия фестивал)*         *Тази ценова категория важи  до 15 юли 2015

- Семеен билет (двама възрастни плюс децата им): 80 лв (петък, събота и неделя) и 100 лв  (за целия фестивал)**

**Тази ценова категория важи до 15 август 2015

Подробности за различните ценови категории, както и за груповите предложения може да научите ТУК.

Спестете 5 лв на билет, като го закупите с криптовалута! Как да го сторите може да видите ТУК.

За повече подробности нова информация следете сайта beglika.org, както и фейсбук страницата на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015.