За втора поредна година е открита фотоизложба на открито пред Народен театър "Иван Вазов" в София със снимки, участвали в конкурса "България през твоите очи". Победителят е Николай Кунев с фотографията си "Звездно послание" от яз. "Калин" в Рила. Ето какво пише за себе си:"Работя от няколко години по два собствени проекта (Български природни паркове и Sofia Travel Guide). Въпреки че тематиката е сходна, това което се търси като кадри е с доста по-различна идея. Аз съм човек, който е силно отдаден на работата си, а това включва сериозни познания в доста области, не само снимане". Във фейсбук той споделя: "В класирането на журито доколкото разбрах на първо място е била снимката с фара (на Ахтопол мисля) на Мария Цветанова, аз съм на второ. Но за мой голям късмет Мария се отказва от наградата и така се оказах аз победител. Всъщност така и не можах да я издиря да и честитя победата".

Любителите на фотографията ще могат да разгледат в оставащите дни до 14-ти юли 50 кадъра на 18 фотографи и да се порадват на снимките, които показват колко е хубава България. Организаторите: National Geographic Channel, предаването "Explore Bulgaria" и банка ОББ предоставят на победителя възможност за участие в международен уъркшоп с фотографии на National Geographic.

И още:

Фотографите Кели Сена и Майкъл Хюи представят изложба "(S)Pacings" в VIVACOM Art Hall, която ще може да бъде разгледана до 30 юли. Събитието е част от платформата "Майстори на фотографията".

Приятен уикенд в София!