Концертът ще ни раздвижи с уникалните си комбинации от различни музикални стилове на 26 април и освен това ще ни предложи интригуващо аудио-визуално шоу.

Това ще се случи благодарение на един от основните двигатели на Asian Dub Foundation - DJ Sun-J. Той ще доведе със себе си МС Акhtavator, Nathan Flutebox и перкусионоста Prithpal. За звука по време на концерта ще се грижи саундинжинерът на Gorilaz и Mad Profesоr – Maurizio Cianciaruso. Специалните визии за Asian Dub Foundation Soundsystem се изготвят от Jimmy Cultry, Matthew Kazovitz (режисьор на “La Haine’’), Charlie McFarley и други. По време на шоуто им у нас, публиката ще има възможността да чуе много от оригиналните парчета на бандата като “Flyover”, “History of Now”, ‘’Satpal Ram’’, ‘’Rebel Warrior”, специално преработени в нови аранжименти за новия саундсистем формат.

Те ще зарадват публиката с всички класически парчета на бандата, издадени през годините, както и с изцяло нова продукция от последния им албум „A History Of Now”.

Историята на Asian Dub Foundation започва през средата на 90-те години, като част от борбата с расизма и утвърждаването на индийските музиканти, които живеят в Англия. Автентични и независими и до ден днешен повечето от текстовете на бандата имат социален характер, а музиката им винаги е комбинирала различни стилове като рага-джънгъл, дъб и хип-хоп с традиционни индийски мелодии.

През годините Asian Dub Foundation работят с имена като Public Enemy и Sinead O’Conner, били са на турнета с Beastie Boys, печелят наградата „Best Underground band” през 2005 oт UK Asian Music Awards. През 2002г. те отказват да приемат орден от британската империя за „спомагане на развитие на музикалната култура“, като се аргументират, че награждаването на един човек, няма да помогне на никой. Това са само част от интересните факти, които правят Asian Dub Foundation една от най-забележимите музикални формации през последните 20 години.

Билети за концерта може да намерите в мрежата на Eventim.