Всички помним Адам Сандлър като смотания, но много сладък по един дебилен начин татко, за какъвто всяко дете би мечтало в „Баща-мечта”, като чаровния и леко задръстен, но много самоотвержен и романтичен до безразсъдство любим на Дрю Баримор в „50 първи срещи” или ако искате – като разглезения-син-на-милионер в „Били Медисън”, който трябва да завърши училище и да влезе в първи клас почти на 30. Буквално.

И ако си говорим за актьори, които играят все един и същи образ, Адам е точно такъв. Новият му филм „Жена назаем” не прави изключение, ама изобщо. Което всъщност не е чак толкова лошо. Защо ли?

Ето затова: този път комикът е в ролята на Дани - пластичен хирург, който се придържа към интересната практика да сваля жени, като се представя за нещастно женен добряк, който има нужда от подкрепа, съчувствие и най-вече - от секс. Всичко това, естествено, за да преодолее проблемите си. Както обикновено се случва на всички плейбои, той попада на мадама, която иска да задържи. Да си признаем, ако това беше всичко, „Жена назаем” нямаше да е филм на Денис Дуган. Сагата продължава с поредица от случайности, които налагат на Дани да си създаде цяло фалшиво семейство – бивша жена, която трябва да е много секси, още по-готина и най-вече непоносима, плюс деца. А, да и семейна история, разбира се.

В ролята на „бившата му съпруга” услужливо и с чувство за хумор се вкарва асистентката му Катрин (Дженифър Анистън), която от грозното и незабележимо патенце, изведнъж се превръща в мнооого секси мацка, която освен, че е красива, знае всичко за Дани. Можете сами да предположите как се развива сюжетът нататък, ние само ще добавим, че „бившата съпруга”, двете й деца (представяни за общи), новата „около” 17-годишна любима и още един образ  - пълният идиот, а.к.а приятел на Дани (сложен там за колорит), заминават на семейна почивка на Хаваите, за да се сближат…

Като цяло филмът е лек и неангажиращ, забавен на моменти, не чак толкова повърхностен (най-вече заради Адам Сандлър, който просто е много добър в това да бъде искрен, простоват, първосигнален и безкрайно симпатичен герой), а Дженифър Анистън е в чудесна форма. Физическа. Забележителното е, че и Никол Кидман също се включва във второстепенна роля (надменната, непоносима и кифлоподобна бивша състудентка на Катрин), която изненадващо - много й отива.

Както се казва, ако сте в настроение за нещо приятно, не особено задълбочено и свежо (но не ново), филмът „Жена назаем” е един чудесен избор, който поне искрено ще ви усмихне. А няма нищо по-важно от искреността, нали така?

Разберете по кината от 25 Март.