Коледа наближава. Преизпълнени от ваканционния дух на празниците, ни се дощява да се насладим на свободното си време в компанията на нещо коледно и забавно, приятно и вдъхновяващо,  а защо не – и  романтично. Така че, какво ще кажете за една коледна романтика! Избрахме за вас 5 страхотни и забавни романтични филма, които бихте могли да изгледате с приятели, семейство или с любимия човек до вас:

Коледната свещ (2013) The Christmas Candle

Звездата от мюзикъла Les Miserables (Клетниците) Саманта Баркс и актьорът, познат от  The Hobbit: An Unexecpected Journey (Хобит: Неочаквано пътешествие) Силвестър Маккой, си партнират с музикалната сензация с аутизъм Сюзън Бойл (Susan Boyle), която развълнува целия свят с участието си в музикалното шоу Britain's Got Talent, си партнират в този великолепен и трогателен филм.

Дълбоко в сърцето на английската провинция е разположено приказно селце на име Гледбъри. Легендата разказва, че на всеки 25 години тайнствен ангел посещава работилницата за свещи. А на всеки, който запали от тях в навечерието на Коледа, му се случват чудеса.Но през 1890 г., в зората на електрическата ера, тази вековна легенда е подложена на опасност да изчезне завинаги…  Чудеса, вяра, любов и красота се приплитат в тази необикновена драма за вярата, надеждата и красотата във всеки един от нас.

 

Коледа с Холи (2012) Christmas with Holly

История за едно младо момиче, на което му е дошло до гуша от мъже! Особено след като годеникът й я изоставя не къде и да е, а пред самия олтар. Е, време е да вземе решение, да замине надалеч и да сбъдне детската си мечта – да отвори магазин за играчки. Всичко върви по мед и масло, докато не среща собственика на кварталното кафене Марк. Въпреки вътрешното съпротивление и емоционалните сблъсъци между двамата, любовта е неизбежна…

 

Булка за Коледа (2012) A Bride For Christmas

След неуспешния трети пореден годеж на Джеси,  тя се заклева, че никога повече няма да се влюбва в който и да било, докато не срещне "единствения". Е, и така , до момента, в който пред нея не се появява с цялата си мъжественост и чар заклетият ерген Ейдън.  Това обаче, за което Джеси няма и капка подозрение е, че Ейдън се е обзаложил с приятелите си, че ще намери жена, която да се ожени за него до Коледа. А дотогава остават само 4 седмици!

 

Коледна картичка (2007) The Christmas Card

Място – лагер на американските военни в Афганистан. Годеницата на редник Джоунзи е изпратила на всички войници домашни сладки. Но коледният дух завладява сърцата на войниците, след като  всички те получават благодарствени коледни картички. Една романтична история за честта, смелостта, силата на духа и любовта.

 

Наистина любов (2003) Love Actually

Действието се развива в настоящето. Мястото е Лондон. Малко повече от месец остава до Коледа.Серия от интересни и вълнуващи романтични истории пренасят зрителя в емоционалния свят, в тайнството на емоциите и страстите на няколко влюбени двойки. Един филм, в който на едно място блести цяло съзвездие от холивудски имена  - Хю Грант, Джулия Робъртс, Ема Томпсън, Кийра Найтли, Колин Фърт, Лиъм Нийсън, Клаудия Шифер, Роуън Аткинсън и др.

 

Докато ти спеше (1996) While You Were Sleeping

Една вдъхновяваща романтична комедия, в която очарователната Сандра Бълок е номинирана за "Златен Глобус", 1996г.

Люси е самотно младо момиче, което мечтае и вярва в истинската и красива любов. Тя продава билети в метрото, а един от редовните пътници успява по някакъв начин да докосне сърцето й, или поне тя решава, че е така… Неочаквани обрати и много емоция изпълват филма с жизнерадост и вдъхновение…

 

Ще те видя ли отново (1944) I’ll Be Seeing You

Тук ще се насладите на великолепната игра на неувяхващите звезди от старото холивудско кино Джинджър Роджърс, Джоузеф Котън и Шърли Темпъл. Историята се върти около един уморен войник, който случайно се запознава на Коледа с една млада и самотна жена. Една красива история за любовта и смисъла на живота.