Наближава Хелоуин - денят, в който по улиците съвсем спокойно ще започнат да се разхождат вещици, зомбита и призраци. И ако страшните костюми не ви впечатляват, нито пък плашат, то със сигурност ще има сцени във всеки един от събраните тук филми, от които буквално ще настръхнете. 

 

1. Последният ловец на вещици (The Last Witch Hunter)


Преследване на вещици и планове за възкресение на кралицата им – една наистина добра, страховита история! Един филм, в който Вин Дизел, по думите на продуцентът Марк Кентън, влага цялото си сърце, за да изгради характера на героя си. Расата на вещиците (или Хексан) е предшествала човечеството на Земята и черпи магични енергии от четирите елемента: въздух, вода, огън и земя. Когато хората идват и започват да завладяват природата, вместо да я почитат, назрява неизбежен конфликт. Започва дълга и жестока война. През Средновековието се появили лордовете на вещиците - шест всемогъщи братя и сестри. Те отприщили най-силното си оръжие върху света - Черната смърт - чума , която убила голяма част от населението на Европа. Тайно братство, наричащо себе си "Орденът на секирата и кръста", се посветило да преследва и унищожи кралицата на вещиците, за да спаси човечеството. Колдър (Вин Дизел) е този, който най-накрая успява да убие кралицата, но цената е висока. С последния си дъх тя го проклина да бъде безсмъртен.


2. „Вещицата” ("The Witch")


Фермерският живот изглежда като почивка само когато става дума за картина с рустикален пейзаж. Ако говорим за фермерското семейство от този филм обаче, това далеч не е така. 1630 година. Нова Англия. Фермерско семейството се заселва край гора, за която се твърди, че е обитавана от вещици. Скоро започват поредица от страховити неща. Всички подозират Томасин – дъщерята на фермера. Тя обаче отрича да е вещица. Филмът ще „кацне” на българска земя през 2016 г. Дотогава може да настръхваме само от страховития трейлър.

 

3. Междузвездни войни: Силата се пробужда Епизод VII („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”)


Това не е класическият филм на ужасите, но все пак има страховити елементи, заради присъствието на тъмната сила. Сюжетът все още е забулен в тайни, но едно е сигурно – действието ще се развива 30 години след събитията от „Завръщането на Джедаите“. Как ще се пробуди силата ще видим на премиерата на филма на 18.12.2015.

 

4. American Horror Story: Hotel (Зловеща семейна история: Хотел)



Лейди Гага може да докара ужасяваща визия и само за музикален видеоклип. Но когато се превъплъщава в ролята на кръвожадна графиня, нещата стават още по-сериозни. Полицейският детектив от Лос Анжелис, Джон Лоу, разследва поредица от ужасяващи убийства, когато анонимно обаждане го води до мистериозния хотел "Кортез", собственост на кръвожадната графиня Елизабет. Хотелът е построен през 30-те години на миналия век от серийния убиец, Джеймс Марч, който го използвал, за да крие жертвите си. Лейди Гага си партнира с Мат Бумър.


5. „Пурпурният връх“ (Crimson Peak)

Снимка: Форум филс


Една завладяваща хорър история с готически сюжет, режисирана от майстора на мрачните приказки Гийермо дел Торо. След семейна трагедия начинаеща писателка е разкъсвана между обичта към приятел от детинство и изкушението от страна на загадъчен непознат. В опит да избяга от призраците на миналото си, тя попада в къща, която диша, кърви и... помни. В кината от 16 октомври.