Холандската кинолента "The Paradise Suite" ("Райската компания") ще се бори за престижната филмова награда "Оскар" догодина в категорията Чуждоезичен филм. Ще попитате какво е интересното в тази новина? Любопитното е, че в проекта участват български актриси, при това не една или две, а цели четири. Продукцията се казва "The Paradise Suite", а имената на родните звезди са Анжела Недялкова, която е в главната роля, Силвия Петрова, Анна-Мария Николаева, както и Петя Силянова.

Сюжетът се завърта около перипетиите на шестима души, чиито съдби се преплитат помежду си, оказвайки влияние едни върху други. Младата и красива българка Женя (Анжела Недялкова) предприема пътуване до Амстердам, по време на което случайно попада в мрежа на трафиканти на хора. За щастие среща африканецът Яя, който е готов да загуби всичк, за да я спаси. Разтърсваща история за силата на любовта и вярата да обичаш.

Режисьор на холандската лента е Йоост ван Хинкел, а филмът бе представен на няколко световни форума, сред които Международния филмов фестивал в Торонто, Холандския филмов фестивал и "София мийтингс" в България.

Номинациите за Оскарите ще бъдат обявени на 14 януари 2016. 88-ата церемония по връчването на най-престижните кинонагради в света ще се проведе на 28 февруари в "Долби тиътър" в Холивуд.

Снимка: Press office