Какво ще кажете за малко постапокалиптични 3D градски картини, един герой с религиозна обвързаност (татуиран кръст на челото), стара любов, млада любов, преследващо те минало и много грозни вампири, натирени от воините на църквата в колонии… уж?

Ако нещо ви е дръпнало под лъжичката при прочитането на горното описание, значи това е заглавие, което не трябва да пропускате. Свещеникът в тази лента е Пол Бетани, който изглежда малко психопатски (помним го от филми като "Красив ум", "Господар и командир" и други), но пък за ролята му на разкъсван от съмнения войн-свещеник е просто идеален. Филмът директно ни завлича в един свят, претърпял страховита вампирска инвазия и успял да се спаси само и единствено благодарение на смелите свещеници, които в тази си версия са много повече бойци и много по-малко хрисими и благи старци. В опасан от високи стени град, един свещеник научава, че племенницата му е отвлечена. В разрез със заповедите на висшестоящите, той се отправя на спасителна акция, благодарение на която малко по малко и заедно с него разбираме някои истини, къкрещи под похлупака на църквата.

Много бой, зрелища, прекрасни визуални ефекти (все пак режисьорът Скот Чарлс Стюарт е работил по филми като "Джурасик Парк", "Син Сити" и "Легион") и всичко това в 3D формат.

Ако ви се гледа нещо неангажиращо ума, но пък ви харесват мрачни екшън картинки а.к.а дъвка за окото, "Свещеник" е вече в кината.