От 26 ноември до 1 декември 2015 г. 12 талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти ще изнесат шест концерта, в шест града у нас, под името "Белканто – гласовете на Италия.

Пеейки в неувяхващия италиански стил "белканто" (в превод от италиански - красиво пеене), младите оперни изпълнители вече спечелиха сърцата на публиката в Париж, Брюксел и Амстердам. Неведнъж знаменитият Павароти е споделял колко много се гордее с възможността да работи с млади музиканти, и че именно в тях той вижда светлината към бъдещето на оперното изкуство.

На сцените на шест български града - София, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив, ще имаме щастието да чуем най-популярните арии от опери на Пучини, Верди, Бизе, Моцарт, Русини, Лехар и Андрю Лойд Уебър, изпълнени под съпровода на 10-членен класически оркестър Ще се насладим още и на неподражаемия темперамент, извиращ от традиционния чар на италианските канцонети. Ще се докоснем отблизо и до феерията и очарованието на класическите неаполитански танци, представени от 6 великолепни танцьори.

Зрителите ще има възможността да се пренесат и назад във времето и да се докоснат отблизо не само до артиста, но и до личността на Павароти, ще види непоказвани видеокадри от личния му архив.
Българската публика ще стане свидетел на един виртуозен проект, създаден от един от най-неподправените и впечатляващи артистични директори - Франко Драгоне. В спектаклите си той смесва музика, пеене, танци, нови технологии – и всичко това, поднесено през призмата на една история, разказана без думи.

Част от най-грандиозните му проекти са свързани с феноменалната му режисура на Цирк дьо Солей, супер спектаклите му на Селин Дион, "Мечтата" и "Танцуващата вода" – шоуто, овладяло водата в неподозиран до сега мащаб. С най-новия си проект Франко Драгоне отдава чест на един от най-великите оперни изпълнители на всички времена – обичания и неподражаем Лучано Павароти.

Турнето в България се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж", а билети се продават в мрежата на Ивентим и на касите на съответните зали.

Организатори на грандиозното събитие са: Bg Sound Stage & Luciano Pavarotti Foundation.