Още първата седмица на януари донесе на най-малките вълнуващото преживяване „Балерина” - френска анимация, която разказва за сирачето Фелиси от провинциалния град Бретан. Фелиси бяга от приюта, заедно с най-добрия си приятел – Виктор, за да изпълни мечтата си да стане балерина.

Звезди на Парижката опера и балет адаптират реални движения за хореографията в рисуваното филмче, а главната героиня е озвучена от по-малката сестра на Дакота Фанинг – Ел Фанинг. Една от песните пък е на Деми Ловато, станала известна след участието си в анимация на Дисни – Camp Rock от 2008. Но да се върнем на 2017 г., която след броени дни – на 27 януари, ще зарадва децата с третата част на класиката  „Снежната кралица:  Огън и лед”. Първите два епизода от поредица са достъпни на онлайн платформата за видео съдържание Voyo.bg.

На 3 февруари, в сърцето на зимата, когато все пак се надяваме да няма кучешки студ, идва една сгряваща сърцето историята, наречена „Кучешки живот”. Продукцията е по едноименния роман на Уилям Брус Камерън от 2010 г., която 19 седмици след излизането си на пазара е в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс” .

Една от най-дългоочакваните анимации - LEGO филмът: Батман”, ще бъде в България на 10 февруари. За да отпразнуват премиерата световноизвестния производител на детски играчки и Chevrolet представиха в реални размери LEGO Батмобила на международно автомобилно шоу в Детройт, Северна Америка. Нестандартното, близо 5-метрово МПС е изработено от над 340 000 лего блокчета.

Март идва със забавната история на „Смърфовете: Забравеното селце”. Френската поредица е създадена в далечната 1958 г.  като комикс и първоначално излиза в седмичника „Спиру”. Към момента историите на Смърфовете са адаптирани в редица книги, анимационни сериали, радиопиеси, компютърни игри и детски играчки. Първата анимационна адаптация за телевизия също е достъпна на Voyo.bg.

През април ще командва „Бебе Бос”. Водещият на церемонията по връчването на наградите Оскари  - Джими Кимел, озвучава бащата в детското филмче, а пък Лиса Кидроу ще звучи като майката. Бебешкият глас е на... 58-годишния Алек Боудуин.

До  края на годината ще очакваме с нетърпение още Spark”, „The Nut Job 2: Nutty by Nature”, „My Little Pony: The Movie” и „Ferdinand”, за които ще ви разкажем отделно. А за по-нетърпеливите  Voyo.bg предлага подобаваща загрявка с над 50 детски топ заглавия с анимации, сред които „Ой, къде изчезна Ной”, „Сестрите Вампирки 2”, „Winx 3D: Вълшебно приключение”, „Омагьосаната къща”, „Пламъчко и машините”.