Вижте анкетата на сп. "Жената днес" с няколко известни блондинки, които отговарят на въпроси за избора си да са част от световната руса армия.

Gentlemen prefer blondes. It is possible that blondes also prefer gentlemen*


Наталия Симеонова, тв водеща
Защо руса? Излъчването на блондинките е нежно и ефирно. Светлата коса придава невинност на изражението. Мит е, че блондинките имат някакви предимства пред брюнетките. Единственото важно е цветът на косата да съответства на цялостното вътрешно излъчване на жената. Мисля, че русото е моят цвят.
Любим виц за блондинки: Въпрос: Какво прави най-добре една блондинка за вечеря? Отговор: Резервация. :-).
Докога блондинка? Наскоро правих неуспешен опит да премина в кестенявата гама. Много бързо се върнах към русото и разбрах, че искам да остана блондинка.

Ива Екимова, PR експерт
Защо руса? Преди всичко русият цвят е цветът на звездите. Той е винаги модерен и е единственият, на който са отредени специални роли в киното. Казват, че  блондинките се забавляват повече, а и съм чувала, че джентълмените предпочитат блондинки:). Като оставим шегите настрана - светлите тонове придават свежест на лицето и правят притежателката му по-млада. Нямам представа имат ли блондинките предимство пред брюнетките. Единственото, което мога да споделя, е, че ако разчитаме само на цвета на косата, какъвто и да е той - няма как да успеем.
Любим виц за блондинки: Защо блондинките се усмихват при гръмотевична буря? Защото смятат, че ги снимат:).
Докога блондинка? Почти не си спомням естествения си цвят и ми е трудно да си представя, че бих се върнала към нещо, за което нямам спомени.

Мира Добрева, тв водеща
Защо руса? Винаги съм била със светла коса. Не светлоруса, но определено съм светъл тип човек. Принципно естествената ми коса е червеникава (даже имам лунички:)). Така че не цветът ме е спечелил, а аз имам привилегията да съм от по-малкото хора на планетата. Нали знаете, че светлият генотип е на изчезване? Не бих казала, че блондинките имат предимство пред брюнетките. Предимството е на страната на добронамерените, премерени, умни, находчиви, предприемчиви, сговорчиви и приятни хора. Цветът на косата не е от особено значение.
Любим виц за блондинки: Една блондинка отишла да си върне шала, защото я стягал :).
Докога блондинка? Там съм си, завинаги. Къде ще ходя…

Емилия, поп-фолк изпълнителка
Защо руса? Мисля, че жените с руси коси са по-атрактивни. Ако трябва да съм сериозна, не смятам, че блондинките имат предимства пред брюнетките, всеки си носи своята индивидуалност. Русият цвят провокира мъжете, по-секси е, затова и повечето секссимволи са били блондинки. Аз лично съм голяма почитателка на Памела Андерсън. Харесвам я като визия, лице, тяло, чак косите са й сексапилни. Само да не ме разберете погрешно :).
Любим виц за блондинки: Аз съм широкоскроен човек и доста се самоиронизирам. И без това на блондинките им се носи лоша слава в интелектуален план. Като добавим към това и етикета „поп-фолк изпълнителка”, нещата стават все по-сложни. А аз съм комбинация и от двете. Затова често при разговор казвам да се съобразяват с това и да ми говорят бавно, за да мога да ги разбера :).
Докога блондинка? Достатъчно експериментирах с цвета на косата си. Минах през кафяво, розово, тъмни кичури и какво ли не. Сега съм наясно, че „русото” е моят цвят и няма да му изневеря.

Валентина Войкова, журналист, тв водеща
Защо руса? Русото винаги ще е на мода. В началото изсветлих косата си от чисто любопитство, сега заради работата не е добре да променям цвета. Както често се шегувам – на мен ми плащат, за да съм руса! Ако говорим сериозно, цветът на косата няма никакво значение, важното е цялостното излъчване, самочувствието и следата, която оставяш след себе си.
Любим виц за блондинки: Вицовете за блондинки ги измислят брюнетките в дългите и самотни нощи.
Докога блондинка? Докато ми омръзне.

Ани Халваджиян, PR Globalfilms
Защо руса? Любовта ми към русото започна като експеримент. Исках да проверя може ли перхидролът да се справи със силния арменски ген :). Не беше лесно, но веднъж като постигнах желания светъл цвят, реших, че това е! Отива ми и нека е вредно за косата, но ще бъда руса!
Любим виц за блондинки: Всички знаем този виц, но е добър. Кой измисля вицовете за блондинки? Брюнетките в дългите самотни нощи! Това е положението -  мъжете, дори и тези, които го отричат, не могат да не се загледат видят ли руси коси.
Докога блондинка? Възнамерявам да се придържам към този цвят, докато имам коса, която да изрусявам. За щастие се харесвам с къса коса, което улеснява нещата. При блондинките, които са родени брюнетки, приказката „Трай бабо за хубост” важи със страшна сила. Процедурата е неприятна, дълга, че и някой път болезнена. Изобщо - мъка! Но целта в този случай оправдава средствата или поне така си мислим ние, блондинките!

Гала, тв водеща
Защо руса? Генетично съм обременена от русото. Много блондинки има в моя род, майка ми включително. Така че спокойно мога да кажа, че съм руса, откакто се помня. Винаги съм била, сменям само нюансите. А що се отнася до предимствата на блондинките пред брюнетките - никой не очаква твърде много от теб, така че винаги можеш да ги изненадаш приятно :-).
Любим виц за блондинки: Вицове не знам. Може да питате брюнетките, които ги измислят в дългите самотни нощи.
Докога блондинка? Блонди завинаги!

Мария Игнатова, тв водеща
Защо руса? Поводът да съм изцяло руса беше влизането ми в "Господари на ефира". Не съм се замисляла особено. Истината е, че цветът на косата за мен няма никакво значение. Не деля хората на блондинки, брюнетки, черни, бели, слаби, високи и т.н. Не виждам и някакво особено предимство в това да си руса. Всъщност е досадно да се боядисваш всеки месец:).
Любим виц за блондинки: Въпрос към радио Ереван:
- Какво търсят блондинките на дъното на океана?
От радиото отговарят много бързо: Леонардо ди Каприо!
Докога блондинка? Рязко се разграничавам от нещата, които би следвало да вълнуват блондинките според общите схващания. В крайна сметка това е просто една тубичка боя за коса и няколко часа мъчение на фризьорския стол.

* англ. ез. - "Джентълмените предпочитат блондинки. Твърде възможно е и блондинките да предпочитат джентълмени."