Краят на учебната година ще е паметен за всички малки и големи почитатели на забавните анимации – DreamWorks Animation и CineConcerts ще представят у нас  шоуто „Анимациите на DreamWorks в концертно изпълнение“ на 24 май 2017 г. в зала 1 на НДК. Концертът ще включва прожекция на ключови любими моменти от филмчетата на DreamWorks с емблематичната музика към тях в изпълнение на живо от симфоничен оркестър.

С този специален концерт филмовата компания чества 20 години, в които създава едни от най-възхитителните продукции за деца с култовата музика на велики композитори като Ханс Цимер, Хари Грегсън Уилямс, Джон Пауъл, Александър Деспла, Алън Силвестри, Дани Елфман и много други. На 24 май шоуто ще покаже най-обичаните сцени от популярните анимации на DreamWorks, сред които „Шрек“, „Мадагаскар“, „Кунг Фу Панда“ и „Как да си дресираш дракон“. Феновете ще имат възможността да се потопят в магията на филмите, докато героите оживяват на огромен HD екран под съпровода на симфоничен оркестър на живо.

Ерик Стивънс, директор на DreamWorks Animation, споделя: „Вълнуваме се да качим на сцена удивителната музика на някои от най-знаменитите композитори, за да ни потопят в едно музикално и филмово събитие, подходящо за фенове от всички възрасти. Това е незабравимо преживяване за цялото семейство и истински празник за децата.“

Джъстин Фриър, президент на CineConcerts, продуцент и диригент на "DreamWorks Animation in Concert", добавя: „DreamWorks носи наслада за семействата по цял свят със своите ярки герои и приключенски истории. Възможността да откроим музиката, вдъхновила харизматичните персонажи, ще бъде забавен спомен, който, надяваме се, ще трае вечно.“

През последните 20 години DreamWorks Animation създават едни от най-запомнящите се, оригинални и обичани персонажи в света на анимацията. Неслучайно любимият на малки и големи Шрек има собствена звезда на Алеята на славата, а и носи на студиото първия  в историята Оскар за най-добър анимационен филм. Не по-малко успешни са и „Кунг-фу панда“, който е най-гледаната продукция в годината на излизането си, както и „Мадагаскар“ и „Как да си дресираш дракон“ – всички те дават възможност на семейства по цял свят да мечтаят и да се смеят заедно.

Билетите за шоуто „Анимациите на DreamWorks в концертно изпълнение“  на 24 май 2017 г. в зала 1 на НДК са на цени от 45 до 80 лв. и са достъпни в бензиностанции OMV, The Mall, билетен център НДК, Български Пощи и в мрежата на Eventim.bg.

Деца до 4 години могат да присъстват без билет, но те нямат запазено седящо място. Едно дете до 4 години може да присъства безплатно само и единствено придружено от родител. По време на шоуто детето трябва да е седнало в родител, за да не пречи на останалите зрители.